hola

Representats del municipi de Leszno, de Polònia, han realitzat avui una visita d’estudi sobre l’àmbit del Pla de Barris de Santa Perpètua. Leszno és la tercera ciutat de la regió de Gran Polònia amb 65.000 habitants.


La seva estada s'ha dedicat a conèixer les millores realitzades en l’àmbit del pla i l’organització del projecte i també han fet una visita a peu pels diferents espais on s’ha intervingut en el marc del pla de Barris. Els representants d'aquesta ciutat de Polònia s'han posat en contacte amb la Diputació de Barcelona per tal de poder realitzar diverses visites a municipis catalans on s'ha desenvolupat un Pla de barris amb èxit i Santa Perpètua ha estat una de les localitats escollides.

L’objectiu de la visita és promoure l’intercanvi de bones pràctiques per abordar qüestions com les oportunitats i debilitats d’un procés de regeneració urbana; les solucions en l’àmbit de l’habitatge i la creació d’espais inclusius, entre d’altres. L'alcalde de Leszno, Lukasz Borowiak, ha explicat que han obtingut recentment una subvenció de la Unió Europea per revitalitzar la seva ciutat i, per això, volen conèixer altres projectes ja finalitzats.

Borowiak considera que els projectes fets a Catalunya s'han centrat més en la infraestructura i puntualitza que en el seu cas els preocupa més la revitalització social per fer canviar la visió i la implicació de la ciutadania vers la seva localitat.

Una quinzena de representants de la ciutat de Leszno, Polònia, han visitat avui Santa Perpètua per conèixer de primera mà els resultats del Pla de barris Can Folguera, de perifèria a centre. L'interprete Paulina Ratkowska tradueix les paraules de les delegacions de Santa Perpètua i de Leszno.


Foto: Trobada de les dues delegacions al Centre de Desenvolupament Local / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]