hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

L’associació sociocultural de dones africanes Legki Yakaru de Banyoles van explicar la seva experiència de més de deu anys treballant en l'apoderament de les nenes i dones d'origen africà i en la defensa dels Drets Humans-

Aquesta va ser la conferència organitzada per SPSolidària amb motiu de la celebració dels seus 20 anys. La xerrada va tenir lloc divendres 10 de novembre al Centre Cívic El Vapor.

Legki Yakaru significa dones d'avui en sarankule. Aquesta entitat treballa aspectes socioeducatius, culturals, cívics i d'igualtat amb la idea de millorar la convivència. A més dels tallers més educatius i de reforç escolar, aquesta entitat treballa per apropar la cultura africana a tota la societat i ha tingut molt d'èxit, per exemple, en una activitat de desfilada de moda africana, en Àfrica en dansa i jocs intergeneracionals.

Aquesta associació sociocultural de dones africanes de Banyoles treballa ara juntament amb Intermón Oxfam fent xerrades i tallers sobre la mutilació genital femenina. La secretària de Legki Yaharu, Dialla Diarrá, va donar la xerrada i va donar la benvinguda a la nova entitat perpetuenca de dones Leminú Marandé. Diarrá es va mostrar encantada de la nova associació de dones i va remarcar que les dones del món han de treballar conjuntament per millorar la convivència.

Dialla Diarrá apunta que els projectes que organitzen han servit per a famílies senceres i que alguns d'ells són exportables. Durant la seva xerrada va explicar com un cop a la setmana els infants vinculats a l'associació van a un centre d'avis per jugar i parlar amb ells ja que els infants no tenen avis aquí i aquesta avis no tenen família.

Legki Yakaru va començar amb poques dones i després d'onze anys ara ja hi ha fins i tot homes que es consideren part de l'entitat i participen de les activitats, com explica la secretària de l'associació. Dialla Diarrá confirma que l'educació és la base per a tot i considera que conèixer dues cultures és una sort que cal aprofitar.


Santa Perpètua Solidària compleix aquest 2017 20 anys com a entitat de cooperació i solidaritat. Per celebrar l'aniversari l'ONGD local han organitzat la conferència de Legki Yakaru amb la presentació de la nova entitat local Leminú Marandé, formada per una trentena de dones de parla soninke originàries d’Àfrica i molt arrelades al municipi. La següent activitat és la celebració dels 20 anys que tindrà lloc aquest dissabte 18 de novembre a partir de les 20 hores a La Promotora. Un acte obert a tota la ciutadania.


Foto: SPSolidària va commemorar els seus 20 anys amb una conferència i la presentació d'una nova entitat / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Avui s'obren les inscripcions per a les activitats de la temporada de la Xarxa de Centres Cívics
05 Set 2018 11:50 - RedaccióAvui s'obren les inscripcions per a les activitats de la temporada de la Xarxa de Centres Cívics

La Regidoria de Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament obre aquest dimecres 5 de setembre les inscripcions [ ... ]

El Servei d'Orientació Jurídica ofereix assessorament legal gratuït
14 Nov 2018 15:04 - RedaccióEl Servei d'Orientació Jurídica ofereix assessorament legal gratuït

L’Oficina Municipal d’In­for­mació al Consumidor (OMIC) de la Regidoria de Consum ofereix [ ... ]

El temporal d'aigua i vent no provoca danys importants a Santa Perpètua que va activar el Pla d'Actuació Municipal
15 Oct 2018 13:30 - RedaccióEl temporal d'aigua i vent no provoca danys importants a Santa Perpètua que va activar el Pla d'Actuació Municipal

La tempesta de la passada nit no ha registrat incidències greus a la nostra població. Petits danys [ ... ]