hola

Santa Perpètua Solidària compleix aquest 2017 20 anys com a entitat de cooperació i solidaritat. En els seus inicis el primer projecte van ser les colònies per a infants dels campaments de refugiats sahrauís, que encara duren a dia d’avui. Però després s'ha especialitzat en projectes de codesenvolupament en localitats d’origen d’actuals perpetuencs.

L'ONGD local prepara dos actes per celebrar el vintè aniversari. El primer tindrà lloc avui a les set de la tarda i serà una conferència de l’associació de dones africanes Legki Yakaru de Banyoles que explicaran la seva experiència treballant amb infants. En aquest marc es presentarà una nova entitat local Leminú Marandé, formada per una trentena de dones de parla soninke originàries d’Àfrica i molt arrelades a la localitat.

El segon acte tindrà lloc el dissabte 18 de novembre, a partir de les 20,00 hores a La Promotora s'ha convocat un sopar africà, obert i gratuït, per cortesia de les comunitats d'immigrants a Santa Perpètua.

La presidenta de SPSolidària, Lidia Aymerich, ha explicat que fa anys que l'entitat coneix la tasca de l'associació de dones africanes Legki Yakaru de Banyoles i apunta que és és molt important que les dones sudsaharianes s'organitzin.

La nova entitat perpetuenca de dones Leminú Marandé va demanar a SPSolidària un guiatge per saber com constituir-se com a entitat i què podien aconseguir amb aquesta associació. Aymerich comenta que, com que la trentena de dones fundadores de l'entitat són africanes, es va pensar a posar-les en contacte amb l'entitat de Banyoles i que després es va creure oportú fer la conferència en el marc de la celebració dels 20 anys perquè tota la ciutadania pugui conèixer aquestes dones i quines són les seves preocupacions i inquietuds.

El vocal de SPSolidària, Manel Llord, subratlla que l'associació de dones Leminú Marandé està oberta a la incorporació de dones migrades i autòctones.


Foto: Parada de SPSolidària a una Fira de Nadal / SPSolidària

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]