hola

El Banc dels Aliments de Barcelona ha fet una crida al voluntariat per a la novena edició del Gran Recapte, que aquest any té com a lema Tones de voluntat i se celebrarà els dies 1 i 2 de desembre. A Santa Perpètua calen un centenar de voluntaris, segons ha informat el coordinador del Banc d'aliments del Vallès, Miquel Àngel Rodríguez.

Aquesta campanya massiva de recollida d’aliments bàsics té la intenció de “contribuir en la millora de les condicions de vida de les persones en situació de pobresa, en un aspecte de cabdal importància com és l’alimentació” segons va explicar el president de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments Lluís Fatjó-Vilas durant l’acte de presentació de la campanya del voluntariat, celebrada a Barcelona.

 

Els Bancs dels Aliments, quatre a Catalunya, atenen 209.441 persones arreu del territori, tot i la davallada d’usuaris dels dos darrers anys cal no abaixar la guàrdia perquè encara són centenars de milers les persones que poden accedir a una dieta suficient, segura i saludable.

El Gran Recapte representa el 25% dels aliments dels Bancs dels Aliments i de les entitats i segueix sent una acció molt necessària. Enguany es requereixen de 25.000 voluntaris per cobrir més de 2.500 punts de recollida a tot Catalunya. Per ser voluntari o coordinador del Gran Recapte cal registrar-se, de manera molt senzilla, al web www.granrecapte.com. Pel que fa a Santa Perpètua, els coordinadors ja estan coberts però es necessiten molts voluntaris i la manera d'inscriure's serà preferiblement a través del web o omplint les butlletes que estan als centres cívics municipals, com explica el coordinador del Banc d'aliments del Vallès, Miquel Àngel Rodríguez.

El Gran Recapte va començar a la província de Barcelona, després es va ampliar a Catalunya i aquest any per primer cop es farà a nivell de l'estat espanyol. Rodríguez explica que la Federació de bancs aliments d'Espanya s'ha posat d'acord per fer-la conjunta i serà els dies 1 i 2 de desembre.

Si les inscripcions es fan online es pot saber quants voluntaris falten per torn a cada punt i evitar, com va passar l'any passat, que alguns doblessin torn. SPSolidària coordinarà un punt, l'Associació de Veïns Gaudeix Mas Costa estarà tot un dia i les entitats locals que fan el repartiment dels lots habitualment, Càritas i El cabàs solidari, tindran coordinadors en d'altres punts de recollida. Miquel Àngel Rodríguez comenta que és molt bo que hi hagi pluralitat i que entitats i ciutadania puguin veure què se'n fa amb els aliments donats.

El Gran Recapte se celebrarà els dies 1 i 2 de desembre també a Santa Perpètua. El Banc d'Aliments fa una crida per buscar voluntaris des d'ara i fins al dia 30 de novembre. L’any passat es van recollir al municipi un total de 20.000 quilos d’aliments.


Foto: 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

S’instal·len cinc nous passos de vianants intel·ligents
17 Abr 2024 13:02 - RedaccióS’instal·len cinc nous passos de vianants intel·ligents

La Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica ha finalitzat les obres d’instal·lació [ ... ]

Nou grup de trobades de mares i pares d'adolescents
17 Abr 2024 10:50 - RedaccióNou grup de trobades de mares i pares d'adolescents

Aquesta primavera el programa SPM en família que organitza el Servei d'Orientació i Acompanyament [ ... ]

L'INS Estela Ibèrica celebra dimecres i dijous jornades de portes obertes dels Cicles Formatius i Batxillerat
15 Abr 2024 17:36 - RedaccióL'INS Estela Ibèrica celebra dimecres i dijous jornades de portes obertes dels Cicles Formatius i Batxillerat

L’Institut Estela Ibèrica organitza jornada de portes obertes per a Batxillerat i cicles formatius [ ... ]