hola

La vaga del 8 de novembre ha tingut a Santa Perpètua un punt molt destacat que ha estat l'autopista AP7. Des de les sis del matí, manifestants han tallat els dos sentits de la circulació, els carrils laterals i els accessos provocant cues quilomètriques , segons explica l'organització.


El nucli urbà també s'ha vist afectat per aquests talls a l'autopista ja que les sortides del municipi s'han vist col·lapsades i a les 8.30 h, per exemple, la sortida pel carrer de la Mestra estava omplerta de vehicles fins a les portes del Pavelló Municipal d'Esports. També ha estat afectada la carretera C-59 per aquests talls.

 

El Comitè de Defensa de la República (CDR) Santa Perpètua és un dels organitzadors d'aquest tall a l'autopista AP7. El portaveu del CDR, Roger Martí, ha explicat que s'ha deixat només un carril obert per cada sentit de la marxa i que s'ha donat prioritat a ambulàncies i serveis mèdics. Martí ha afirmat que els Mossos d'Esquadra han senyalitzat amb cons el carril i que han estat sempre coordinats durant el tall de trànsit.

Els manifestants a l'AP7 eren veïns de Caldes de Montbui, Palau-solità i Plegamans, Montornès del Vallès, la Llagosta i Santa Perpètua de Mogoda, segons informa la CDR que ha xifrat en unes 400 les persones implicades en el tall de l'autopista aquest matí.

A quarts de dotze del migdia, els manifestants han decidit deixar la protesta, tot i que la convocatòria era fins a les 16 hores, perquè entenien que les cues eren ja de tres hores.

Roger Martí desitjava als micròfons de Ràdio Santa Perpètua que aquestes manifestacions serveixin per aconseguir "la llibertat dels presos polítics" .L'AP7 a l'alçada de Santa Perpètua ha estat una de les quaranta carreteres tallades en les primeres hores de la vaga general. 

Les interrupcions del servei han començat des de primera hora i afecten la mobilitat dels conductors en plena hora punta.

 

La vaga general ha estat convocada pel sindicat minoritari Intersindical-CSC, al qual han donat suport altres centrals com USTEC, majoritària entre el professorat, i associacions independentistes com Òmnium Cultural i ANC han cridat a dur a terme una "aturada de país".

Els dos sindicats majoritaris, CCOO i UGT, s'han desmarcat de la convocatòria de vaga general.

Per la seva banda, la Taula per la Democràcia, que reuneix les entitats sobiranistes ANC i Òmnium Cultural, a CCOO i UGT de Catalunya, així com a les patronals Cecot i Pimec, entre altres entitats, ha organitzat mobilitzacions per reclamar la llibertat de jordi Sànchez i Jordi Cuixart i els exconsellers empresonats.

 

Foto: AP7 , tallada pels manifestants / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest dissabte se celebren jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals
26 Abr 2024 09:50 - RedaccióAquest dissabte se celebren jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals

La jornada de portes obertes a les escoles bressol municipals s’ha programat per al dissabte 27 d’abril [ ... ]

Salut convida a realitzar una enquesta sobre tabaquisme
26 Abr 2024 09:25 - RedaccióSalut convida a realitzar una enquesta sobre tabaquisme

La Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Santa Perpètua anima a la població local a realitzar una [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics ofereix suport amb l’APP de la zona vermella
26 Abr 2024 09:16 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics ofereix suport amb l’APP de la zona vermella

Les persones que es trobin amb dificultats per descarregar o fer servir el nou aplicatiu mòbil de la [ ... ]