hola

El Primer Tinent d’alcaldia de l’Àrea de Territori, Joan Alcántara acompanyat del cap de Gabinet d’Alcaldia, Francesc Morales, i de la directora de Territori i Sostenibilitat, Teresa Mira, es van reunir el dimarts 17 d’octubre amb la direcció de RENFE-Catalunya a l’estació de Sants a Barcelona.

La delegació municipal va conèixer de primera mà el projecte de l’estació redactat per INECO un cop passats tots els controls de qualitat i seguretat dels organismes interns del Ministeri de Foment. L’Ajuntament ha anunciat que properament tindrà lloc una presentació pública de l’estació, un projecte llargament reivindicat per la Corporació i la ciutadania de Santa Perpètua.

Segons ha explicat la directora de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Teresa Mira, “aquest és el tret de sortida per al procés de licitació i posterior construcció” i ha afegit que “el projecte destaca per la seva singularitat emplaçant l’estació davant per davant del restaurant de la Granja i la seva integració amb el seu entorn”.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va informar abans de l’estiu que si es compleixen les previsions de Renfe l’estació de la línia de rodalies R8 de la Granja Soldevila estarà operativa durant l’any 2019.

Santa Perpètua fa anys que reclama l’estació i l’entrada en funcionament del servei de la R8 al pas pel nostre municipi i així s’ha manifestat en diverses ocasions la ciutadania i l’Ajuntament. Així mateix va liderar la reclamació de la conversió en línia de passatgers el ramal Mollet-El Papiol, abans només en servei per a mercaderies.

La Corporació ha aprovat en diverses ocasions proposicions en aquest sentit i ha instat al Ministeri de Foment a que acceleri les gestions per iniciar la construcció de la nova estació. El consistori considera aquest projecte una actuació estratègica per millorar la mobilitat al municipi.

La línia R8 (Martorell-Granollers) va entrar en servei el 26 de juny de 2011 i connectaria Santa Perpètua amb la UAB en deu minuts.


Foto: Un tren de la línia R8 al seu pas per Santa Perpètua / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]