hola

Centenars de persones es van concentrar ahir a la tarda a la plaça de la vila per reclamar l'alliberament immediat del perpetuenc Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural, i del president de l'ANC, Jordi Sánchez.

La jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, els acusa de sedició i de ser els principals promotors i directors de les protestes del 20 i 21 de setembre especialment, a la de la Conselleria d'Economia durant els registres de la Guàrdia Civil.

La concentració d'ahir va comptar amb la presència de familiars de Jordi Cuixart i de regidors de la Corporació Local. Les persones concentrades en silenci van encendre espelmes. Anna Alsina va donar lectura a un manifest que sota el títol Llibertat Jordis. Us volem a casa signen ICV, CUP, ERC i la PCCA davant la vulneració de drets bàsics de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

En el manifest s'afirma que "la privació de la llibertat de qualsevol persona és una mesura extrema. Si a més a més aquesta privació està motivada per motius polítics és una mesura inacceptable, condemnable, detestable, vergonyant, repressiva i tants i tants adjectius desqualificatius que podríem utilitzar. La situació política actual reclama de més Política. No reclama de tancar portes i portar el conflicte a l’àmbit judicial".També considera que Cuixart i Sánchez "són presos polítics d’un estat que només funciona per la via de la repressió i la limitació de llibertats. Un estat governat pels hereus del franquisme. Un estat que rep el suport per activa o per passiva de partits polítics que no han entès encara que passa a Catalunya".

El manifesta reclama la llibertat immediata de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Condemna "sense pal·liatius" l’actuació de l’estat espanyol. La decisió final de la jutgessa "es basa en uns informes falsos i manipulats de la Guàrdia Civil que serveixen d’excusa a la fiscalia per reclamar penes privatives de llibertat". Insta la ciutadania a participar de totes les mobilitzacions convocades per a reclamar la immediata llibertat dels presidents de les entitats sobiranistes i expressa el seu "suport absolut a familiars i amics dels detinguts i, especialment, a l’entorn més proper de Jordi Cuixart".


L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, que també va participar de les dues concentracions de dilluns i dimarts afirma que l'acusació està fora de lloc i és intolerable l'empresonament de portaveus de la societat civil per defensar drets fonamentals.Garcia subratlla que el fet que Jordi Cuixart sigui del poble fa viure la situació de manera més intensa.

El portaveu del grup municipal d'ERC, Pol Altayó, explica que amb aquest manifest es reclama l'alliberament de dues persones empresonades a 600 quilòmetres de casa seva per lluitar pels drets fonamentals de la ciutadania.

Altayó considera que aquest empresonament incondicional és una operació política i l'únic que es pot fer és sortir al carrer i demanar la seva llibertat tantes vegades com calgui.
Pol Altayó recorda que Jordi Cuixart és perpetuenc i que la seva família viu al poble i que aquests dies Santa Perpètua ha d'estar donant suport a la seva família i amics.

En aquesta concentració el perpetuenc Eloi Gispert va donar lectura també a un article seu que ha publicat al blog de Vilaweb amb el títol Un dels nostres, un de nosaltres. Gispert afirma que "atacant els Jordis ataquen de ple la nostra societat civil, el cap, el cor, l’ànima i el múscul d’aquesta revolució, i ho fan perquè pretenen avisar-nos, a tu i a mi, de que també nosaltres correm perill, que potser un dia seràs tu, o seré jo, el següent, per pensar aquelles coses que algú ha decidit que no es poden pensar, ni parlar, ni debatre, ni plantejar… i molt menys, defensar. Aquest és el seu objectiu, fer-nos por, pensant que aquest poble és un ramat, i que si l’aparten del pastor, es dispersarà, vagarà errant, i serà més fàcil de controlar, de dissuadir o de diluir".


Foto: Concentració d'aquest dimarts a la plaça de la Vila on es van encendre espelmes / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]