hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s'ha sumat a la convocatòria de la Taula per la Democràcia i ha convocat una concentració al migdia davant dels consistoris i centres de treball com a resposta a la decisió de la jutgessa de l’Audiència Nacional de dictar presó incondicional i sense fiança per als presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

Treballadors municipals i ciutadania han secundat la concentració a la plaça de la Vila i davant de centres de treball com la Granja Soldevila.

La jutgessa els acusa de sedició i de ser els principals promotors i directors de les protestes del 20 i 21 de setembre especialment la de la Conselleria d'Economia durant els registres de la Guàrdia Civil. La jutgessa pren aquesta decisió perquè diu que no va ser pacífica i que coaccionaven i impedien el treball dels agents, segons el comunicat al qual s'ha donat lectura durant la concentració davant l'Ajuntament.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha llegit el manifest que deixa clar que van ser els presidents d'ANC i Òmnium Cultural els que van mediar amb la Guàrdia Civil i van conduir les concentracions per les vies democràtiques de defensa de la llibertat d'expressió i de reunió. Garcia ha dit que la mesura cautelar adoptada és "absolutament intolerable en qualsevol democràcia empresonar portaveus de la societat civil per idees polítiques i manifestacions pacífiques".

L'Ajuntament de Santa Perpètua demana l'alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, que s'aturin les investigacions político judicials, que la Taula pugui contribuir en la cerca de solucions polítiques i ha fet una crida a donar resposta de manera coordinada i pacífica davant de qualsevol acció que concolqui els drets fonamentals.

La Taula per la Democràcia és una plataforma que agrupa desenes d’entitats de tot tipus i sindicats de la qual formen part tant l’ANC com Òmnium Cultural. L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha participat de forma clara en totes les convocatòries d’aquesta plataforma transversal i unitària.

També la Taula per la Democràcia crida a la ciutadania a manifestar-se aquest vespre a les 20 h. de manera silenciosa i amb espelmes a Barcelona (l'inici serà a la cruïlla de passeig de Gràcia / Diagonal) i finalitzarà a la plaça de Francesc Macià. Per la seva part, el comitè de defensa de la república SPM ha fet una convocatòria a les 19 hores a la plaça de la Vila per a aquelles persones que no puguin anar a Barcelona.

D'altra banda, ahir a la nit es va concentrar un centenar de persones a la plaça de la Vila per mostrar el seu rebuig a la decisió de la jutgessa. L'acte va comptar amb familiars de Jordi Cuixart. Els concentrats van fer una cassolada i van realitzar una marxa per diversos carrers del municipi. 

Consell Comarcal

El govern del Consell Comarcal, el Consorci per a la Gestió de Residus i el Consorci de Turisme han mostrat el seu rebuig a les detencions dels presidents d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i han aturat la seva activitat a les 12 del migdia.

A més, el govern del Consell Comarcal (PSC-ERC-PDeCat), amb el suport dels grups comarcals de l'Entesa i de les CUP-CAV ha fet pública una declaració institucional on expressen el "rebuig frontal" a les detencions. El Consorci per a la Gestió de Residus i el Consorci de Turisme s'han sumat a la declaració.


Foto: Un moment de la concentració d'aquest migdia / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]