hola

Els participants al II Fòrum Educatiu Local, organitzat per l'Ajuntament de Santa Perpètua a través del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), va proposar tres projectes a fer en els àmbits escola, fora escola i ciutat per donar a conèixer la Xarxa de Camins lúdico educatius. Una vintena de persones van participar activament en aquesta jornada.


L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va lamentar la manca d'una participació àmplia de la comunitat educativa en aquest Fòrum i va demanar la seva implicació en el PEC. Durant la jornada es va explicar el treball fet durant aquest curs sobre la futura Xarxa de Camins lúdico educatius i es van conèixer altres experiències. Una liderada per l'AMPA de l'Escola Can Carabassa d'Horta a Barcelona i la implantada des de l'Ajuntament de Castellar del Vallès.

Els participants van escollir el logotip que identificarà la Xarxa de camins lúdico educatius, creat a partir de les propostes de més de 700 escolars de Primària de la localitat. El logotip està format per un núvol on apareixen un llapis i una regla i el mateix núvol amb el nom camí escolar.

El regidor d'Educació, Antonio Egea, considera que l'elecció del logotip ha estat un dels punts més importants del II Fòrum educatiu local i afirma que s'ha donat un pas endavant més cap a la implementació de la Xarxa de camins lúdico educatius.

A partir d'ara, el grup impulsor del PEC haurà de valorar les tres propostes i, segons explica Egea, els grups de treball començaran a elaborar les accions per implementar la Xarxa de camins escolars.
Sobre la participació, el regidor d'Educació espera que s'amplii quan es comencin a fer accions en l'àmbit d'escola però argumenta que en tots els processos de PEC que s'han fet en altres localitats la participació és molt fluctuant.

Els participants en el II Fòrum Educatiu Local van presentar propostes per donar a conèixer la Xarxa de camins i que la ciutadania se la fes seva. El grup de l'àmbit fora escola va dissenyar una festa a realitzar a cada pati de centre educatiu per apropar el projecte i aconseguir que les famílies el coneguin i vulguin treballar en ell. Abel Paredes explica que es tracta de recrear al pati un recorregut casa-escola on els infants portarien una motxilla que a mida que camina se li afegeixen valors que va adquirint gràcies als camins escolars.

En l'àmbit escola, Marina Moliner explica que s'ha de treballar amb professorat, escolars i famílies i es proposa que les normes dels camins escolars les redactin directament els escolars.

Les propostes de l'àmbit fora escola passen per fer uns clauers identificatius per als alumnes amb nom de l'escola i telèfon, logos acreditatius per a les escoles i per als cotxes uns adhesius d'amics del camins escolars. Puri Ortega ha explicat aquestes idees com també crear un personatge que identifique el camí escolar i crear-ne cromos i que estigui present a tots els actes de la Xarxa de camins.


Foto: Participants al II Fòrum / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest dissabte se celebren jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals
26 Abr 2024 09:50 - RedaccióAquest dissabte se celebren jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals

La jornada de portes obertes a les escoles bressol municipals s’ha programat per al dissabte 27 d’abril [ ... ]

Salut convida a realitzar una enquesta sobre tabaquisme
26 Abr 2024 09:25 - RedaccióSalut convida a realitzar una enquesta sobre tabaquisme

La Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Santa Perpètua anima a la població local a realitzar una [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics ofereix suport amb l’APP de la zona vermella
26 Abr 2024 09:16 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics ofereix suport amb l’APP de la zona vermella

Les persones que es trobin amb dificultats per descarregar o fer servir el nou aplicatiu mòbil de la [ ... ]