hola

El segon Fòrum Educatiu Local, organitzat per l'Ajuntament de Santa Perpètua a través del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), tindrà lloc demà dissabte 7 d’octubre. La cita és de 9.30 a 13.30 hores al Centre Cívic El Vapor. En aquesta segona edició, el Fòrum Educatiu Local es centrarà en decidir les línies de treball i accions a fer per tal d’implantar la Xarxa de camins lúdico educatius.

Aquest projecte va sorgir del primer Fòrum Educatiu Local i els grups de treball del PEC n’han estat treballant durant el curs passat.

La Xarxa de Camins Lúdico educatius proposa, des de la visió dels infants, adaptar els espais de pas cap als centres educatius, de lleure i altres equipaments, perquè siguin segurs, agradables i fomentin l’autonomia del vianant a partir dels deu anys. L'Ajuntament disposa ja d'un primer dibuix dels recorreguts més utilitzats i ha fet algunes propostes sobre com caldria millorar els espais perquè passi a ser un camí lúdico educatiu.

En alguns casos es tracta de millorar encreuaments amb passos de vianants, fer xamfrans més compactes que permetin una millor visió a l’hora de creuar, canviar llocs d’estacionament per permetre major visibilitat o tancar vies a les hores d’entrada i sortida dels escolars. També hi ha sobre la taula altres propostes com la creació del bus a peu, que seria que un adult acompanyaria a diversos infants en el recorregut a peu a l’escola. Totes aquestes propostes i d’altres idees que ofereixin els participants són les que es debatran i decidiran demà dissabte en el II Fòrum Educatiu Local.

Un altre punt del Fòrum serà l’elecció del logotip de la Xarxa de camins lúdico educatius. Un total de 721 infants de les escoles de Primària del municipi han presentat els seus dissenys. Tots aquests dibuixos han estat revisats pel grup motor del PEC que ha tingut força treball per elegir tres finalistes. Un dels aspectes que s’han tingut en compte són les coincidències d’idees. Des del Servei de Comunicació s'han fet tres propostes seguint aquestes eleccions i els participants en el Fòrum escolliran el logo definitiu de la Xarxa de camins lúdico educatius.

El regidor d'Educació, Antonio Egea, ha recordat que la Xarxa de camins lúdico educatius va ser un dels projectes escollits i més votats en el primer Fòrum Educatiu Local i ara caldrà explicar tot el que s'ha fet i continuar amb el projecte.

Egea anima a la ciutadania que encara no s'hagi apuntat que vagi directament demà al Vapor per participar-hi i destaca que hi ha entitats, professors, ciutadans i fins i tot algun infant.

Els participants al Fòrum treballaran en tallers participatius dels quals sortiran propostes que es posaran en comú i es votaran per decidir quines són les prioritàries i com es comença a implantar la Xarxa de camins lúdico educatius, segons ha subratllat el regidor d'Educació. Antonio Egea comenta que l'elecció del logo és un dels punts que genera més emoció per als més de 700 participants.


Foto: Imatge d'arxiu d'una de les jornades del PEC / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest dissabte se celebren jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals
26 Abr 2024 09:50 - RedaccióAquest dissabte se celebren jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals

La jornada de portes obertes a les escoles bressol municipals s’ha programat per al dissabte 27 d’abril [ ... ]

Salut convida a realitzar una enquesta sobre tabaquisme
26 Abr 2024 09:25 - RedaccióSalut convida a realitzar una enquesta sobre tabaquisme

La Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Santa Perpètua anima a la població local a realitzar una [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics ofereix suport amb l’APP de la zona vermella
26 Abr 2024 09:16 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics ofereix suport amb l’APP de la zona vermella

Les persones que es trobin amb dificultats per descarregar o fer servir el nou aplicatiu mòbil de la [ ... ]