hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda està treballant en el procés participatiu sobre el Pla d’inversions 2017-2019 que posarà a disposició de ciutadania, empreses i entitats 300.000 euros i que té per lema Proposa i decideix.

Medi ambient, emprenedoria i patrimoni (ja sigui municipal o privat d’ús públic) són els tres àmbits d’actuació sobre els quals es poden presentar les propostes. La Regidoria de Relacions Ciutadanes encap­çala aquest projecte i ha explicat que està previst que s’obri el termini de presentació de propostes al darrer trimestre de l’any. El departament ha decidit avançar la informació per aquelles persones que vulguin aprofitar les vacances d’estiu per donar forma als seus projectes.

La regidora de Relacions Ciutadanes, Sandra Gómez, ha explicat que els tècnics del departament han fet “un treball molt a fons que ens han presentat fa poc a l’equip de govern i que properament presentarem a l’oposició (...) per si volen fer alguna aportació”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha destacat que "és important que la ciutadania participi de forma directa i compromesa en la construcció de la ciutat. Serà el moment de posar negre sobre blanc aquelles idees i projectes que creiem poden millorar la qualitat de vida de la ciutadania” i ha afegit que “després decidirem en comú, votant les propostes que es considerin més encertades”. Sandra Gómez ha afegit que aquest projecte "és la participació de la participació, un veí pot presentar les seves idees, però, serà o no recolzada per la resta de ciutadans”.

Un cop s’anunciï el termini de presentació de propostes, cada persona o entitat podrà aportar un projecte com a màxim per a cada àmbit d’actuació. Una comissió formada per tècnics municipals serà l’encarregada de fer una preselecció de les propostes. En aquesta primera revisió es valorarà que els projectes presentats siguin viables tècnica i econòmicament. Les propostes preseleccionades per la comissió tècnica es presentaran a la ciutadania que podrà consultar-les durant uns dies. Finalment es farà una jornada participativa amb una votació popular que definirà el llistat de les accions que més interessen. L’execució dels projectes seleccionats dependrà del lloc que tinguin en aquesta classificació. Està previst que la votació es pugui fer durant aquella jornada tant de manera presencial com a través del web municipal. Les persones que vulguin participar en aquest procés de votació hauran d’inscriure’s. Està previst que la jornada es programi durant el primer trimestre de 2018, així com la presentació dels resultats de la mateixa.

Des de l’Ajuntament recorden que l’execució de les propostes serà en el periode 2017-2019.


Foto:Procés participatiu durant el Fòrum Educatiu Local del PEC / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla
25 Abr 2024 13:31 - RedaccióUn incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla

L'establiment Griñan de la Rambla va patir ahir dimecres un incendi que va afectar a la zona de les [ ... ]

L’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis
24 Abr 2024 11:25 - RedaccióL’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) finançarà amb un màxim de 200.000 euros durant el [ ... ]

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]