hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua retirarà aquells elements i objectes que la ciutadania deixi en espais inapropiats del mobiliari urbà i de la via pública com ara bicicletes o ferralla. Aquesta acció s’emmarca en la segona fase de la campanya liderada per la Regidoria de Convivència i Ciutadania per fomentar l’ús adequat de l’espai públic.

En una primera fase, la Regidoria va fer comunicació directa a peu de carrer amb els usuaris i va col·locar de senyals reguladors. Ara, Convivència i Ciutadania, en col·laboració amb l’empresa municipal Mogoda Serveis i la Policia Local, endeguen una segona fase que consistirà en enganxar uns adhesius d’avís als objectes inadequats per tal d’alertar a les persones propietàries. En cas que facin cas omís a aquesta alerta, es procedirà a la retirada de l’element per traslladar-lo a la Deixalleria Municipal. La propietat disposarà de quinze dies per reclamar l’objecte, si no fos així, l’Ajuntament procedirà directament al seu reciclatge.

El regidor de Convivència i Ciutadania, Sergi Hernández, ha explicat que els resultats de la primera fase de la campanya amb la instal·lació de senyals verticals als espais habilitats per a bicicletes van ser molt positius i ha assenyalat que aquesta segona va més enllà i també s’amplia a d’altres espais com ara a fanals o arbres, on hi ha persones que lliguen per exemple les seves bicicletes. Sergi Hernández ha destacat la transversalitat d’aquesta campanya, en la qual també estan implicades Mogoda Serveis i la Policia Local, i ha manifestat que es farà el seguiment i l’avaluació de l’impacte de les accions. El regidor ha recordat que la campanya va néixer per donar resposta a les queixes recollides pel Servei de mediació comunitària relacionades amb l’abandonament o l’emmagatzematge de deixalles a l’espai públic. Hernández ha explicat que quan es detecti un objecte inapropiat a la via pública, s’identificarà amb l’enganxina, que és de color groc i similar a la que es deixa quan la grua retira un vehicle. Aquest adhesiu d’una data d’avís i informa que “en uns dies es procedirà a la retirada d’aquest objecte per traslladar-lo a la Deixalleria Municipal on romandrà 15 dies” i que “passats aquests 15 dies no es podrà reclamar”. El regidor ha recordat que es procedirà al reciclatge dels objectes no recollits passats aquest termini.


Foto: Cartell informatiu de la primera fase de la campanya / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla
25 Abr 2024 13:31 - RedaccióUn incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla

L'establiment Griñan de la Rambla va patir ahir dimecres un incendi que va afectar a la zona de les [ ... ]

L’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis
24 Abr 2024 11:25 - RedaccióL’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) finançarà amb un màxim de 200.000 euros durant el [ ... ]

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]