hola

El Banc de Sang i Teixits (BST) de Catalunya, en coordinació amb la Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Santa Perpètua, organitza el 23 de febrer una nova edició de la Marató de donació de sang. La Granja, Espai Cultural esdevindrà, un any més, una unitat mòbil per tal que els professionals del Banc de Sang extreguin la sang de les persones que s’hi acostin a col·laborar amb aquesta iniciativa solidària. L’horari de la Marató serà de 9 a 14 hores i de 16 a 21 h.

L’objectiu principal de l’activitat és sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de prendre el costum de donar sang i captar nous donants. L’organització recorda que la sang no es pot fabricar i que amb una donació es pot ajudar tres malalts. Per ser donant, cal ser major d’edat, pesar més de 50 quilos i no patir cap malaltia. Es recomana haver fet un àpat normal abans d’anar a donar sang.
Una de les responsables del Banc de Sang, Carme Díaz, explica que per valorar si la persona podrà fer o no la donació, haurà d’omplir abans un qüestionari mèdic. És imprescindible aportar algun document amb fotografia que acrediti la identitat del donant.

L'any passat la Marató va recollir 114 donacions de sang tot i que s'hi van oferir 127 persones, i, tal i com recorden des de l'organització, va coincidir amb una epidèmia de grip.


Foto: La Marató de sang tindrà lloc a La Granja Espai Cultural / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla
25 Abr 2024 13:31 - RedaccióUn incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla

L'establiment Griñan de la Rambla va patir ahir dimecres un incendi que va afectar a la zona de les [ ... ]

L’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis
24 Abr 2024 11:25 - RedaccióL’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) finançarà amb un màxim de 200.000 euros durant el [ ... ]

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]