hola

Una vintena de professors d’anglès d’arreu de Catalunya van visitar l’Escola Santa Perpètua el 4 de novembre per observar la manera de treballar la llengua anglesa a aquest centre perpetuenc. L’escola ha informat en un comunicat que, des de fa tres cursos treballen amb el mètode Ready for a story, de Josep Maria Artigal. De fet, va ser el mateix Artigal qui va animar els docents a visitar l’Escola Santa Perpètua.

El mètode pretén millorar el nivell d’anglès de l’alumnat treballant de manera més competencial des de P4 fins a sisè de Primària a través del que anomenen Diary. “Com si d’un diari personal es tractés, els nens i nenes escriuen experiències, emocions o notícies que els succeixen en el seu dia a dia”, explica el centre. Traslladat a la dinàmica de la classe, es tracta a establir un diàleg a partir d’una notícia o d’un estat d’ànim provinent de l’alumnat i del docent; després, es llegeix en veu alta i entre tots es corregeixen errors i se’n aprén d’ells. Per a l’Escola Santa Perpètua, el mètode fa un “ús funcional de la llengua aprenent a expressar allò que sentim en aquell moment. A més, la repetició de les estructures fa que es consolidin i puguin ser utilitzades en d’altres contextos comunicatius, així com per elaborar frases noves”.

El centre escolar, ubicat al carrer de Joaquim Malats, explica que amb la implantació de la nova metodologia han notat com l’alumnat aconsegueix “perdre la por a l’anglès, a parlar en públic en anglès, a escriure sense por d’equivocar-se i a llegir en una llengua que és molt diferent”.

 

Foto: Alumnat de l’Escola Santa Perpètua en el seu aprenentatge de l’anglès / Escola Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]