hola

Plaques solars

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s’ha fet soci de Som Energia, una cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre amb més de 26.000 socis. La regidora de Medi Ambient, Neus Garcia, ha explicat que amb aquesta decisió “es vol donar suport a un model d’energia alternatiu basat en la generació d’energia verda i en la descentralització de la producció”.

L’activitat principal de Som Energia és la comercialització i la producció d’energia d’origen renovable. La cooperativa es compromet a impulsar un canvi del model energètic actual per assolir un model 100% renovable.

La regidora afirma que “és un pas interessant” el que ha donat l’Ajuntament, que ha realitzat una aportació al capital social de la cooperativa de 100 euros, i afegeix que aquest tràmit ha coincidit amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que s’ha celebrat del 13 al 17 juny, per conscienciar i sensibilitzar la població en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica.

En aquest marc, la Regidoria de Medi Ambient organitza aquest dimecres 29 de juny la xerrada La factura de la llum: opcions de compra d’energia domèstica. L’activitat tindrà lloc a les set de la tarda a l’Aula del parc i anirà a càrrec de Sebastià Ribes, membre del grup local Sabadell de Som Energia. La regidora de Medi Ambient, Neus Garcia, ha explicat que amb aquesta activitat es pretén donar a conèixer altres “alternatives desconegudes” que ofereixen energies renovables i també s’informarà sobre la factura de la llum.

L’Ajuntament de Santa Perpètua, en col·laboració amb Som Energia, organitzarà campanyes, tallers i activitats per conscienciar i sensibilitzar la ciutadania amb l’eficiència energètica i l’energia renovable tal i com estableix el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES) per combatre el canvi climàtic i reduir un mínim del 20% les emissions de gasos d’efecte hivernacle del territori en aquells àmbits on l’Ajuntament tingui competències.

El Consistori de Santa Perpètua anima a la ciutadania a optar per opcions de contractació de subministrament d’energia verda que ajudin a impulsar un nou model energètic, a més de continuar enfortint el compromís amb l’estalvi i l’eficiència energètics. Per aquest motiu, organitzarà activitats per donar a conèixer altres alternatives que aposten per les energies renovables.


Foto: Plaques solars a l'edifici de l'Ajuntament de Santa Perpètua / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]