hola

L'Ajuntament ha sol·licitat als Serveis Territorials d’Ensenyament que es mantinguin totes les línies de P3 de les escoles del municipi i que es redueixen les ràtios, segons ha explicat el regidor d’Educació, Antonio Egea. “Tot i que encara no és oficial perquè no s’ha publicat l’oferta pública per al proper curs escolar 2016-2017, els Serveis Territorials ens van avançar que si bé es mantindria la línia de P3 de l’Escola Els Aigüerols, sí que es suprimiria una línia a alguna altra de les escoles del municipi”, ha manifestat Antonio Egea.

El regidor ha mostrat la seva satisfacció pel manteniment de la línia a l’Escola Els Aigüerols, fet que garanteix la continuïtat d’un centre que fa anys reivindica la construcció del seu edifici. La Regidoria d’Educació ha explicat que al municipi estan empadronats un total de 262 infants nascuts l’any 2013, mentre que aquest curs van iniciar P3 290. En aquest sentit, Antonio Egea ha detallat que “malgrat que el nombre d’infants en edat d’escolaritzar-se en el segon cicle d’Educació Infantil al municipi s’ha reduït, hem sol·licitat a la Generalitat aprofitar aquest fet per baixar les ràtios a tots els centres educatius, públics i concertats, i millorar la qualitat educativa, enlloc de suprimir una línia al municipi”.

A l’actual curs acadèmic, l’Escola Santiga ja va veure disminuïda en una línia la seva activitat docent. Aquest curs 2015-2016 van iniciar P3 un total de 290 alumnes distribuïts en dotze grups; vuit, a les cinc escoles públiques amb un total de 183 alumnes; i quatre grups a les dues concertades, amb un total de 107 alumnes. Egea ha recordat que el curs passat ja es va reduir un grup de P3 a Santa Perpètua tot i l'oposició de l'Ajuntament i espera que Ensenyament tingui en compte la proposta feta.

El regidor d'Educació insisteix que la proposta de reduir ràtios “dels 25 actuals als 22, també comportaria una millora en l’atenció a la diversitat en la recepció de persones nouvingudes durant la matrícula oberta”. En el que portem de curs s'han rebut 55 sol·licituds de matrícules a Primària fora de termini.

Antonio Egea subratlla que l'Ajuntament continua defensant i lluitant per la construcció de l'edifici de l'escola Els Aigüerols i que tot l'Ajuntament aposta per mantenir tots els grups de P3. El regidor d'Educació lamenta que Ensenyament es basi només en xifres per decidir el tancament de línies.

L'Ajuntament ha sol·licitat als Serveis Territorials d’Ensenyament que es mantinguin totes les línies de P3 de les escoles del municipi i que es redueixen les ràtios. La Generalitat no ha fet pública l'oferta però ha anunciat que es suprimirà una línia de P3 actual, tot i que mantindrà la de l'Escola Els Aigüerols.


Foto: L'Escola Els Aiguerols mantindrà la línia P3 / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]