hola

Vuit equips de centres educatius d’arreu de Catalunya participaran en la tercera edició de l’ElectroCat, que organitza l’Ajuntament de Santa Perpètua en el marc de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC). El certamen se celebrarà al mes de juny a les instal·lacions del circuit de seguretat de l’empresa Honda de Santa Perpètua.

Els centres han estat seleccionats pel seu bon nivell pedagògic, segons ha detallat la Regidoria de Desenvolupament Local, i seran el Centre d’Estudis Roca i Monlau Centre de Formació de Barcelona, el Centre Tècnic Vallès de les Franqueses, l’Escola Tècnica de Girona, l’Institut Palau Ausit de Ripollet, l’Institut Pere Martell de Tarragona, l’Institut Pedraforca de l’Hospitalet de Llobregat i el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) de Santa Perpètua, com a representant de l’organització.

L’ElectroCat és una competició adreçada als centres de formació professional de Catalunya amb cicles formatius de grau superior de la família professional de transport i manteniment de vehicles. L’alumnat ha de dissenyar i construir un vehicle elèctric sobre una base motriu comuna que els dóna l’organització: motor, variador i bateries. La competició constarà d’una sèrie de proves d’avaluació tècnica i una cursa, en la qual guanyarà el vehicle que realitzi més voltes al circuit fent, com a mínim, una parada per fer un canvi de bateries.

“L’objectiu del campionat es concreta a potenciar el treball en equip de l’alumnat i fonamentar l’activitat experimental i creativa com a element pedagògic per al coneixement tècnic dels vehicles elèctrics”, ha detallat Desenvolupament Local. “Pretén ser una plataforma per a la capacitació i promoció de tècnics especialitzats en vehicles de tracció elèctrica que donin cobertura a les necessitats sorgides d’un nou model de mobilitat, basat en els vehicles de tracció elèctrica”, ha afegit.

L’ElectroCat compta amb el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el Gremi de Reparació d’Automòbils de Sabadell i Comarca, la Fundació RACC, el Gremi del Motor de Barcelona i Província i les empreses Montesa-Honda, Mavilor Motors, Tempel Group, Bdtrans i Luchana Transports.


Foto: equips participants a la segona edició d'Electrocat a les instal·lacions d'Honda / L'informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest dissabte se celebren jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals
26 Abr 2024 09:50 - RedaccióAquest dissabte se celebren jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals

La jornada de portes obertes a les escoles bressol municipals s’ha programat per al dissabte 27 d’abril [ ... ]

Salut convida a realitzar una enquesta sobre tabaquisme
26 Abr 2024 09:25 - RedaccióSalut convida a realitzar una enquesta sobre tabaquisme

La Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Santa Perpètua anima a la població local a realitzar una [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics ofereix suport amb l’APP de la zona vermella
26 Abr 2024 09:16 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics ofereix suport amb l’APP de la zona vermella

Les persones que es trobin amb dificultats per descarregar o fer servir el nou aplicatiu mòbil de la [ ... ]