hola

Aquest dijous 18 d'abril s'ha iniciat el període de preinscripció per a Batxillerat. Al municipi s'ofereixen els batxillerats dels àmbits Científic - Tecnològic i Social - Humanístic als instituts Rovira-Forns i Estela Ibèrica. Les sol·licituds s'han de presentar telemàticament a la web preinscripció.gencat.cat fins al 25 d'abril.

Els centres ofereixen una quantitat limitada de places i per això les sol·licituds s'ordenen tenint en compte criteris de prioritat i complementaris que l'alumne haurà d'identificar en el moment de la preinscripció.El batxillerat forma part de l'educació secundària post-obligatòria i es distribueix en dos cursos acadèmics.

Preinscripcions P3 i 1er d'ESO

D'altra banda, des d'aquest dimecres es pot consultar a la web preinscripció.gencat.cat la llista de sol·licituds amb la puntuació provisional resultant al procés de preinscripció escolar per al segon cicle d'infantil i ESO. Tanmateix està obert el període de reclamacions per si s'ha detectat alguna errada o anomalia en el barem assignat. Aquest tràmit finalitzarà el 22 d'abril.

A Santa Perpètua, segons dades de l'Oficina Municipal d'Escolarització de Santa Perpètua, un total de 160 infants han fet la preinscripció per alguns dels centres escolars del municipi per a educació infantil de 3 anys. L’Escola Santa Perpètua ha rebut en primera opció 20 inscripcions; l’Escola Bernat de Mogoda, 15; l’IE Santiga 17 per I3 i 7 per al primer curs de Secundària; l’Escola La Florida, 19 sol·licituds; el Col·legi Sagrada Família, 60 per a I3 i 14 per a primer d’ESO; l’Escola Tabor, 29 per a I3 i 2 per a primer d’ESO; l’INS Estela Ibèrica ha rebut 61 preinscripcions per a primer d’ESO mentre que el Rovira-Forns, n’ha rebut 92 per al mateix curs escolar.

El 25 d’abril es publicarà la llista de sol·licituds amb la puntuació un cop resoltes les reclamacions i el 30 d’abril està previst el sorteig per resoldre les sol·licituds de preinscripcions empatades en punts. El 10 de juny el procés continuarà amb la publicació de la llista d'alumnes admesos i llista d'espera.

Cicles Formatius

L'Institut Estela Ibèrica organitza avui la jornada de portes obertes dels cicles formatius que es poden cursar en aquest centre públic perpetuenc. Aquest és l'únic centre del municipi que imparteix formació professional. Les portes obertes començaran a les 17.30 h amb una xerrada genèrica sobre les diverses famílies professionals que estan disponibles al centre i després es farà una visita a les instal·lacions on les persones interessades podran veure com són les classes i què s'hi fa, ja que els cicles formatius es fan en horari de tarda.

A l’Institut Estela Ibèrica es poden cursar els Cicles Formatius de Grau Mitjà d’Activitats comercials-logística; Instal·lacions elèctriques i automàtiques; i Atenció a persones en situació de dependència; els Graus Superior de Transport i Logística i Integració social. també es pot cursar el PFI d'auxiliar d'activitats esportives i el Grau Bàsic de Serveis Comercials.

La cap d'estudis de formació professional de l'INS Estela Ibèrica, Maribel Moreno, ha recordat que els cicles formatius són un molt bon camí per a aquelles persones que volen tenir un ofici fent pràctiques en empreses i que en cap moment trenca les opcions d'arribar a la Universitat.

El curs vinent tota la FP de l'Institut Estela Ibèrica serà Dual i això implica una avaluació per part de les empreses de pràctiques, com ha subratllat Moreno.El perfil d'alumnat de la formació professional és divers segons ha afirmat Maribel Moreno que destaca que la convivència entre persones que surten de l'ESO amb persones ja dins del sector laboral és molt enriquidora.La cap d'estudis de formació professional de l'Estela Ibèrica ha detallat les quatre famílies de l'FP que es poden cursar al centre.

Tota la formació professional es cursa en horari de tarda excepte el Grau Bàsic de Serveis Comercials que es fa en horari de matí perquè està adreçats a joves que no han acabat 4t de l'ESO.

La jornada de portes obertes d'aquesta tarda permetrà conèixer les instal·lacions, les formacions i les sortides professionals. Per oferir una visió més pràctica dels estudis, avui s'han canviat una mica les classes i les persones interessades podran entrar en les dinàmiques més pràctiques. Moreno ha expressat que així podran saber més sobre què s'estudia a l'Institut Estela Ibèrica.


Foto: INS Estela Ibèrica / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Mostra d’Ensenyament assessora individualment 85 joves
30 Abr 2024 13:05 - RedaccióLa Mostra d’Ensenyament assessora individualment 85 joves

La Regidoria de Joventut ha assessorat individualment 85 persones en el marc de la Mostra d’Ensenyament [ ... ]

El Sagrada Família fa un intercanvi amb una escola de Països Baixos
30 Abr 2024 10:54 - RedaccióEl Sagrada Família fa un intercanvi amb una escola de Països Baixos

Els alumnes de 3r d’ESO del Sagrada Família han rebut els seus companys holandesos del Zwijsen College [ ... ]

Comencen les obres per traslladar l’OAC, l’OMIC i l’Oficina d’Habitatge al Mercat Municipal
29 Abr 2024 10:38 - RedaccióComencen les obres per traslladar l’OAC, l’OMIC i l’Oficina d’Habitatge al Mercat Municipal

Les obres de reforma del Mercat Municipal per acollir l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), l’Oficina [ ... ]