hola

 

Aquest dimecres 1 de setembre s'ha alliberat definitivament el peatge de la C-33 de La Llagosta. Aquesta via juntament amb l'AP-7, l'AP-2 i la C-32 nord han passat a ser gratuïtes després de la fi de la concessió. L'Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat en diverses ocasions proposicions que reclamaven la gratuïtat del peatge de la C-33 que enllaça Montmeló amb Barcelona i al llarg de la història va protagonitzar diverses accions de protesta per l'increment de les tarifes d'aquesta barrera.

El consistori també va formar part d'una plataforma que van integrar una trentena d'administracions i agents socials que tenia per objectiu l'eliminació d'aquest peatge ja que estava considerat el més injust de Catalunya ja que la C-33 era l'única autopista que tenia un peatge en el primer tram, situat a l'àrea metropolitana de Barcelona. El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua també va aprovar per unanimitat el 2012 una proposició que sol·licitava al Govern de la Generalitat la gratuïtat del peatge de l'autopista C-33 per als residents del territori. La Corporació rebutjava el peatge de La Llagosta per "injust, injustificat i perjudicial per a les economies" del territori. La moció demanava al govern reconsiderar la decisió d'eliminar la gratuïtat del peatge pels usuaris habituals, residents i empleats del territori de l'àrea d'influència. Segons la proposició "el peatge de la Llagosta, injust on n'hi hagin, ha de ser suprimit definitivament quan s'exhaureixin les pròrrogues de la concessió ja que mai s'hauria d'haver instal·lat en aquest punt un peatge abans de la primera sortida de l'autopista, que deixa en indefensió i injustícia a tots els residents i empleats del territori per mobilitat obligada".

La concessionària, fins ara, abonava als ajuntaments per on discorre aquestes autopistes l'Impost de Béns Immobles, encara que no era el cas de Santa Perpètua ja que el tram de l'autopista AP-7 (Montmeló-El Papiol) era considerat gratuït i la concessionària no abonava aquest tribut.


Foto: Barreres aixecades aquest 1 de setembre al peatge de la C-33 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]