hola

La UCFR Santa Perpètua ha reclamat a l'Estat Espanyol una acollida que garanteixi els drets de les refugiades afganeses i aturi les deportacions massives de menors a Ceuta. L'entitat va convocar ahir una concentració a la plaça de la Vila a la que van assistir representants de l'Associació 1 Afghan Catalunya Espanya. El president d'aquesta entitat, Mohammad Sahibzada Khan Zadran, va reclamar a l'Estat el retorn segur de les famílies dels afganesos que ja viuen i treballen aquí des de fa temps. L'entitat va explicar que entre 800 i 900 afganesos viuen a Barcelona.

Khan Zadran també va explicar que han donat un llistat a l'Estat amb el nom dels familiars per què els portin fins a Espanya i va informar que els familiars no tenen passaports ni documents ja que no se’ls van treure perquè mai van pensar que un dia haurien d’abandonar el seu país. El president de l'entitat assegura que "el futur d'Afganistan és un riu de sang".També va expressar que els talibans no han canviat en res però que ara disposen de millor material, tecnologia i armes que fa vint anys  i va criticar als Estats Units per abandonar el país sense un acord de pau entre el govern d'Afganistan i els talibans.

Després de la intervenció del president de l'Associació 1 Afghan Catalunya Espanya, la UCFR va donar lectura a un manifest que reclama al govern espanyol i a la comunitat europea que dediqui tots els recursos necessaris per evacuar de manera segura i urgent, i doni asil a les refugiades afganeses.

La UCFR també va denunciar "la instrumentalització oportunista que fa l'extrema dreta europea sobre aquestes crisi per difondre les seves idees xenòfobes, racistes i islamòfobes". Per últim, l'entitat va reclamar que l'Estat aturi les deportacions massives de menors a Ceuta, va criticar la contradictòria política exterior i migratoria del govern i la paralització de la reforma del Reglament d'Estrangeria que podria deixar desemparats a Catalunya 4.000 joves d'entre 18 i 23 anys tutelats pel govern de la Generalitat.


Foto: Un moment de la concentració d'ahir a la plaça de la Vila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]