hola

La Diputació de Barcelona ha atorgat una subvenció de 62.249,02 euros per a la millora de la Biblioteca Municipal Josep Jardí en el marc del programa d'actuacions de reforma, millora i manteniment d'equipaments culturals locals. L'organisme provincial ha concedit un ajut de 21.461,38 euros, per a aquesta anualitat; i de 40.787,64 euros; per l'any 2022. La Regidoria d'Urbanisme ha explicat que les actuacions previstes engloben els àmbits de millora de l'accessibilitat, de la eficiència energètica i del servei perquè es reorganitza la zona infantil.

En la millora de l'accessibilitat a la Biblioteca es substituiran les portes batents existents de l'entrada principal per unes portes corredisses automàtiques. A més, es modificarà la seva situació per tal de millorar la seguretat de l'accés, eliminant racons a l'exterior de l'edifici i situant la porta en l'alineació de la façana.

La zona infantil, situada en la planta d'accés a la biblioteca, es redistribuirà i quedarà independent de l'escala que condueix a la planta superior on es situa la zona d'adults, juvenil, revistes, diaris i audiovisuals. També es modificaran diferents instal·lacions així com s'insonoritzarà l'aparell de climatització per assolir el confort acústic que es requereix en l'equipament.

Pel que fa a la millora energètica està previst millorar les claraboies existents en la planta superior, substituint l'element de policarbonat existent per una claraboia bivalva, aquest tipus permet un major aïllament tèrmic i major filtració de llum, aconseguint així estalviar en calefacció, refrigeració i llum.

La Regidoria d'Urbanisme ha informat que ara es treballa en la concreció de les obres i el seu calendari amb l'objectiu que l'actuació estigui enllestida abans de finals de l'any 2022.

Il·luminació led a tot l'equipament

La Biblioteca Municipal Josep Jardí disposa d'una il·luminació 100% de tecnologia led. La Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica ha explicat que a banda de millorar el confort visual l'actuació ha permès reduir considerablement el consum d'energia elèctrica, passant anualment de 31.200 kWh a 11.660 kWh, el que suposa un estalvi de 19.540 kWh i uns 2.150 euros a l'any menys en la factura. El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, ha recordat que el projecte s'inscriu en el programa de transició a tecnologies més eficients que "es tradueix en un estalvi de consum energètic, una reducció d'emissions de C02 a l'atmosfera i també en una reducció de la factura econòmica". A l'abril va finalitzar la instal·lació de la nova il·luminació de la Biblioteca. Els treballs s'han realitzat en tres fases. La primera, a finals del 2020, va consistir en fer proves a diferents espais de l'equipament i efectuar mesures per validar els nous materials. La segona, a principis de 2021, va permetre la instal·lació de la il·luminació interior. La tercera fase, es va realitzar a l'abril i va consistir en l'enllumenat exterior de la façana i la coberta. La inversió total ha estat de 12.532 euros.

 

Foto: La Biblioteca rebrà un total de 62.249,02 euros / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]