hola

El Consell Infantil Municipal (CIM) ha arribat a seva cloenda amb la celebració del Ple. Una sessió que es va poder celebrar de manera presencial a la sala de plens de l’Ajuntament, l’única vegada que els representants del CIM s’han vist així ja que durant tot el curs han hagut de treballar de manera telemàtica. Han treballat sobre les emocions que els ha generat aquesta situació de pandèmia i les que tenen a diari. Us animem a llegir atentament les demandes que ens fan i pensem que estem fent malament com a societat per poder posar-hi remei.

El Consell Infantil Municipal, CIM, de 2021 ha demanat a l’Ajuntament que proposi més activitats a l’aire lliure, que faci una guia per a infants i adolescents sobre els serveis del municipi que tenen cura de la salut emocional i organitzar la setmana de la salut emocional, sense cotxes i amb activitats per a tothom. Aquestes van ser les peticiones dirigides a l’Ajuntament de Santa Perpètua i que van fer públiques el 8 de juny en el decurs del ple del CIM.

Durant el curs l’alumnat de cinquè i sisè de les escoles de Santa Perpètua, més de 600 escolars, han treballat sobre Acompanyant les emocions. Han après a diferenciar entre sentiment i emoció, han reflexionat molt sobre tot allò que els fa sentir bé i malament i com poden treballar per millorar la seva salut emocional. Per això, elles i ells es posen de deures: respectar la privacitat de tothom; compartir més moments i de forma presencial si és possible; escoltar i escoltar-se; jugar més i sense que sigui amb dispositius mòbils; respectar que cada persona gestiona la resolució d’un problema de manera diferent, i organitzar espais per parlar.

A la família li demanen que “se’ns parli amb respecte; que se’ns demostri més afecte; volem compartir més activitats i limitar també als adults l’ús de tecnologies; conèixer-nos més; compartir responsabilitat i escoltar-nos”. I a l’escola demanen tenir moments i acompanyament per parlar si es donen conflictes; fer activitats per perdre la vergonya; fer més activitats en contacte amb la natura; parla de salut social i emocional, no només de la física; treballar les emocions a tots els cursos; fomentar espais on compartir activitats amb infants de diferents edats, i fer activitats per tenir cura entre l’alumnat.

El Ple del CIM es va celebrar a la Sala de Plens de manera presencial, el primer ple des del febrer de 2020. Els portaveus del CIM van exposar com han treballat durant tot el curs, un curs atípic en el qual s’han vist obligats a treballar el CIM de manera virtual. A través d’aquesta feina han arribat a la conclusió que la salut emocional ocupa un espai destacat en el que considerem el benestar. Els representamts han treballat sobre diferents situacions que poguessin generar un conflicte i van descobrir que el que més els afectava és l’emoció que hi ha al darrere.

Una de les novetats d’aquest CIM ha estat l’ús d’una eina, un diari de camp, en el qual han registrat observacions i inquietuds. I una de les eines de treball més importants d’aquest CIM 2021 ha estat una enquesta online que van respondre més de 400 infants i de la qual van poder extreure molta informació. Entre elles que la família és un punt essencial del benestar, que a l’escola han trobat moltes diferències sobre el tractament d’emocions o resolució de conflictes entre centres i a nivell de comunitat els agradria fer més activitat al carrer. Gràcies a l’enquesta online van recollir un munt de propostes dels nois i noies, que van haver de prioritzar. També van anunciar que tenien propostes de millora i possibles temes a tractar i que el seu desig per al proper curs es poder treballar de manera presencial.

Per la seva part, el regidor d’Educació, Pere García, va reconèixer que l’encàrrec que va fer al CIM no era fàcil però que els escolars han reflexionat i han desenvolupat un sentit crític molt important per al seu creixement com a persones.

L’alcaldessa, Isabel Garcia, va afirmar que la pandèmia ha afectat la nostra salut emocional. “És bo saber-ho i trobar maneres d’enfortir la salut emocional, perquè és imprescindible per mantenir l’equilibri com a essers humans que som”.

En acabar l’exposició del Ple del CIM, els representants polítics van felicitar l’alumnat, el professorat i els dinamitzadors per la tasca realitzada.

El portaveu de SPEC, Adelino Macías, va afirmar que la Covid-19 ha estat una prova d’estrès per a la societat i especialment per als infants que “han donat una lliçó positiva de vida per la capacitat d’adaptació i de posar la comunitat per damunt de la individualitat”.

La portaveu del grup Republicà, Montserrat Vinyallonga, va destacar que “cada any el CIM demostra que el treball en equip és imprescindible per fer bé les coses” i va felicitar-los per la idea del diari de camp.

El representant del PSC, Joan Martínez, va argumentar que el confinament ha estat un experiment social que ha deixat seqüeles i que “gràcies a aquest treball del CIM queda clar que encara som a temps de gestionar de forma correcte les emocions”.

El portaveu de Cs, Kevin Romero, va afirmar que “la salut emocional és molt important i s’ha de parlar molt i dir allò que sentim” i va destacar tres aspectes que el CIM tracta com a pilars, la família, l’escola i la vida al carrer.


Foto: Representants municipals i del CIM ahir a la plaça de la Vila / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]