hola

L’alumnat del projecte «Mirar amb les mans» de l’Institut Estela Ibèrica va visitar l’exposició «L’Enigma Iber» del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) el passat 28 de maig.


Segons explica la tècnica del Projecte Educatiu de la Ciutat (PEC) de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Marta Flórez, el museu va convidar a l’alumnat per conèixer els detalls del projecte de divulgació inclusiva de la peça de l’estela ibera de Santa Perpètua que han fet els participants de «Mirar amb les mans». La Regidoria d’Educació, a través del PEC, va posar en marxa al desembre aquest projecte de Servei Comunitari basat en la mediació inclusiva del patrimoni, en la qual es demana a l’alumnat participant que reprodueixi en 3D l’estela ibèrica i prototips tàctils de la seva inscripció. El seu treball també inclou una fitxa tècnica informativa en braille, un vídeo en llengua de signes per a persones amb dèficit auditiu, i una audioguia de la peça per a persones invidents, tots dos accessibles a partir de codis QR.


Flórez explica que tant el director del MAC Barcelona com el responsable de l’Àrea Educativa del Museu van felicitar l’alumnat per la feina feta al projecte «Mirar amb les mans». Els alumnes van presentar el desenvolupament del seu treball i van entregar al museu una còpia de tots els materials creats perquè puguin servir de suport a les activitats divulgatives. A més, van poder visitar l’exposició «L’Enigma Iber» per conèixer personalment l’estela ibera original de Santa Perpètua. L’equipament cultural s’ha oferit a donar continuïtat al projecte durant el curs vinent per poder-lo afegir a les activitats del seu programa i adreçar-lo a les persones amb diversitat funcional.


Foto: L'alumnat davant l'Estela Ibèrica / Reg d'Educació

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]