hola

La Regidoria d’Educació ha rebut un total de 101 sol·licituds de preinscripció per una oferta vacant de 125 places en les escoles bressol municipals. El nombre de sol·licituds quedaria cobert amb les set aules a cadascuna de les dues escoles bressol municipals, com havia previst l’Ajuntament.

Les famílies han presentat la preinscripció de manera equilibrada entre l’escola bressol municipal Can Folguera i Els Pins tal i com queda reflectit en la desena de vacants que han quedat per a cadascuna.
La Regidoria d’Educació subratlla que si en el moment de la matrícula les peticions creixessin encara es podrien obrir dues aules més. No obstant això, s’apunta que la matriculació acostuma a ser bastant fidel a la preinscripció, però que aquest curs podria ser diferent per tot el que ha generat la pandèmia. El més habitual al llarg dels cursos anteriors és que les matriculacions siguin un pèl inferiors a les preinscripcions, que varii una mica cap al gener i també al llarg del curs ja que la matrícula és viva i les necessitats i circumstàncies familiars són variables, segons apunten des del departament municipal.

La baixada de la natalitat és notable al llarg dels darrers anys. El 2016 les sol·licituds d’escoles bressol municipals en el període de preinscripcions van ser 165. Aquest any 2021, 101, una xifra que suposa 64 inscripcions menys.

El regidor d’Educació, Pere García, ha recordat que dels actuals alumnes de les escoles bressol, 109 passaran a P3 el curs vinent i que s’han presentat 101 preinscripcions. “Amb les preinscripcions presentades, les dues escoles bressol municipals comptarien el curs vinent amb set aules cadascuna i tindrien una desena de vacants i la possibilitat d’obrir una aula més cadascuna”, segons ha recordat Pere García. El regidor d’Educació ha insistit que caldrà esperar al període de matriculacions per si cal modificar alguna cosa de l’oferta inicial, però que l’experiència d’altres anys indica que les matrícules solen ser menors a les sol·licituds presentades.

El tràmit continua l’1 de juny amb la llista provisional; del 2 al 8 de juny es podran presentar reclamacions, del 9 a l’11 de juny es farà el sorteig per resoldre les sol·licituds empatades en punts, i el 15 de juny es faran públiques les llistes ordenades segons barem.


Foto: Escola Bressol Els Pins / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]