hola

El Club Bàsquet Santa Perpètua ha iniciat aquest mes de maig una col·laboració amb l’ONGD Alkaria dins del projecte Estimular l’esport de base femení i el dret a la participació professional esportiva de les dones al Senegal per empoderar les noies com a entrenadores un cop finalitzada la seva vida com a jugadores.

Al Senegal l’esport, de forma general, és molt popular i practicat per gran part de la població jove del país, majoritàriament homes, però també dones. El bàsquet, en particular, és una disciplina molt arrelada a l’esport femení des dels anys 60. En aquest esport, les dones han assolit més èxits que els homes. Per tant, el projecte és una bona eina per difondre el dret de la dona a ser esportivament activa, així com generar oportunitats per millorar els seus drets socials i econòmics.

Com passa en molts països i molts sectors de la societat, els èxits de la dona no es veuen sempre reflectits en igualtat d’oportunitats, segons assegura el CB Santa Perpètua en un comunicat. En el cas del bàsquet femení, un cop finalitzada la seva vida com a jugadores, existeixen dificultats per esdevenir entrenadores o gestores. El projecte pretén fer front a aquesta desigualtat i apoderar a les noies senegaleses a través de proporcionar eines formatives i recursos materials per a la promoció al dret a l’esport tant des d’un punt de vista professional com merament esportiu.

La col·laboració entre ambdues entitats s’inicia aquest any amb una recollida de material esportiu, principalment calçat de bàsquet, per enviar al Senegal el proper juliol quan els voluntaris d’Alkaria viatjaran a aquest país per començar aquest projecte.

El perpetuenc Santi Torrella, membre de l’ONGD Alkaria i jugador del CB Santa Perpètua, és un dels voluntaris que participarà en aquest projecte.


Foto: Estand d'Alkaria durant una Mostra d'Entitats / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]