hola

Coincidint amb el Dia Internacional de la Infermeria, aquest 12 de maig el Fons Català de Cooperació ha llençat la campanya 'Per un sistema de salut públic, defensa la cooperació'. Segons informa el Fons en un comunicat, l'objectiu de la iniciativa del mes de maig és visibilitzar que la salut no és només tenir bons hospitals i els millors tractaments, sinó que consisteix en un seguit de factors que han de ser tractats des de l'àmbit local. Aquest dret ha d'estar present a tot arreu, ja que la salut no pot ser-hi només a alguns territoris.

El Fons, amb aquesta campanya, explica que la bona alimentació, la higiene, la qualitat de l'aire o l'habitatge són elements que determinen l'esperança de vida i que incideixen en la prevalença de la majoria de malalties. Els municipis han de defensar el dret a la salut treballant en l'àmbit comunitari pel que fa a la qualitat de l'aigua, prevenint mals hàbits, proporcionant informació sobre la planificació familiar o ajudant en la detecció de pràctiques perilloses que es duen a terme en l'actualitat com l'ablació. L'entitat reivindica la cooperació municipalista per disposar d'un sistema de salut bàsic i treballar sobre els factors socials i econòmics per construir el dret a la salut.

L'organització de cooperació porta a terme alguns projectes en aquest àmbit. El Fons treballa amb Gàmbia per empoderar i desenvolupar les capacitats d'estudiants i professionals de la salut per la prevenció de la Mutilació Genital Femenina i per analitzar les conseqüències que aquesta pràctica té per la salut de les dones. A més, l'entitat treballa per mantenir un laboratori per la producció local de medicaments als campaments de refugiats sahrauís a Tindouf, a Algèria. El Fons també col·labora amb el centre de desenvolupament integral per a persones amb discapacitat a Nicaragua.

 

Foto: El Fons treballa en la producció de medicaments a Tindouf / Fons Català de Cooperació

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]

Comença el període de preinscripció per a Batxillerat
18 Abr 2024 12:16 - RedaccióComença el període de preinscripció per a Batxillerat

Aquest dijous 18 d'abril s'ha iniciat el període de preinscripció per a Batxillerat. Al municipi s'ofereixen [ ... ]

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]