hola

El Fons Català de Cooperació ha llençat la campanya ‘Per un planeta on puguem viure, defensa la cooperació’ amb l’objectiu de visibilitzar la situació de crisis climàtica en la qual es troba el planeta i reforçar la importància de la cooperació municipalista a l’hora de donar suport a iniciatives que treballin per la sostenibilitat i la vida del planeta.

Els dos projectes més importants d’aquesta campanya són la gestió urbana per al maneig integral dels recursos hídrics a la regió de Trifinio, a Centreamèrica, i la creació d’alternatives socioeconòmiques dins la cadena de valor de les energies renovables per fer front al canvi climàtic a Gàmbia.

La iniciativa coincideix amb el Dia de la Terra que se celebra avui 22 d’abril i amb aquesta el Fons pretén demostrar l’experiència que tenen els municipis catalans en la implantació de polítiques per gestionar de manera més eficient l’energia i produir-la a través de fonts renovables. Tal com explica l’organització, els ens locals són imprescindibles perquè hi hagi un desenvolupament just i a l’abast de tothom. Els ajuntaments catalans estan elaborant plans d’adaptació ambiental molt útils per altres comunitats en relació amb la disminució de la contaminació, la cura de la biodiversitat o la disposició de més recursos hídrics.

Aquesta acció és una de les iniciatives que formen part de la campanya del Fons Català ‘Defensa la cooperació’. L’objectiu és visibilitzar, fins a l’octubre del 2021, els eixos més estratègics de treball de la cooperació municipalista que són el gènere, el clima, la salut, el refugi i l’educació.

La campanya del Fons Català de Cooperació es pot seguir a través del hashtag #DefensaLaCooperacio i de les xarxes socials de l’organització.

 

Foto: Imatge del projecte del Fons Català a Gàmbia / Fons Català de Cooperació

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]