hola

Els ajuntaments de Santa Perpètua i la Llagosta defensen el traçat alternatiu del desdoblament de la línia de rodalies R3 i la seva connexió amb la R8 al seu pas per Santa Perpètua. Els municipis també reclamen tres intercanviadors ferroviaris entre les línies R8 i R4 i les línies vallesanes de Ferrocarrils de la Generalitat. La Llagosta i Santa Perpètua també coincideixen en la importància de la nova plataforma intermodal de la Llagosta, que serà un impuls per a l’economia de la zona.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia; l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra; i els regidors d’Urbanisme de Santa Perpètua, Jordi Navarro, i de la Llagosta, Marc Ruiz, es van reunir divendres de forma telemàtica per parlar sobre diversos temes de mobilitat que afecten als dos municipis. En relació al futur de l’R3 i el seu desviament l’acord és total. Els dos ajuntaments volen la connexió de la R3 amb la R8 al seu pas per Santa Perpètua amb parada a la nova estació, a l'alçada de la Granja Soldevila. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha destacat que "treballem plegats per aconseguir aquest bypass entre l'R3 i l'R8".

L'alcaldessa també ha explicat que La Llagosta dona suport a la petició dels intercanviadors ferroviaris. Un a Barberà del Vallès, entre les línies R8 i R4, i dos intercanviadors de la R8 amb les línies S1 i S2 de FGC a Sant Cugat i Rubí.

La futura plataforma intermodal de La Llagosta també uneix els dos municipis. Isabel Garcia ha indicat que aquest centre intermodal és una aposta pel transport ferroviari de mercaderies per substituir el transport de mercaderies per carretera. L'alcaldessa aposta per una central intermodal i no només en un centre d'emmagatzematge de mercaderies. Les obres de construcció de la plataforma intermodal de mercaderies de la Llagosta començaran a principis del 2022. Garcia ha afirmat que "és un pas més" per aquest projecte que eliminarà mobilitat per carretera i contaminació.

La trobada de l'alcaldessa amb l'alcalde de la Llagosta, Oscar Sierra, s'emmarca en la ronda de contactes amb autoritats del transport públic, entitats i ajuntaments que està duent a terme el consistori de Santa Perpètua per donar a conèixer la proposta local de millora de la xarxa ferroviària i de transport públic al municipi i al territori.


Foto: Un tren de la R8 circula sobre el pont del passeig de la Florida / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]