hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua, a través de la Regidoria d’Igualtat i Drets Civils, s’ha adherit a la campanya ‘Ballem Lliures i Sense Por’, que organitza l’Institut Català de les Dones (ICD) en el marc del Dia Internacional de les Dones.

L’ICD posa a disposició de la ciutadania, entitats i institucions la llista de reproducció de cançons a Spotify #BallemLliuresISensePor. L’objectiu de la campanya, segons explica l’institut, és avançar en la igualtat efectiva de gènere a tots els nivells del sector de la música i promoure un oci lliure de violències masclistes, una cultura musical lliure de sexisme i discriminació, i el reconeixement i la promoció de les dones a la indústria musical. La llista està oberta a aportacions de la ciutadania que pot proposar cançons a través de les xarxes socials per a ser-hi incloses. Només cal utilitzar #BallemLliuresISensePor i/o anomenar @icdones. L’ICD explica que les propostes seran filtrades ja que només hi poden haver a la llista temes que compleixin els següents requisits: afavorir la visibilització de les dones com a artistes musicals; tinguin lletres que fomentin l’empoderament de les dones i rebutgin actituds masclistes, homòfobes i agressions sexistes; i tinguin lletres igualitàries i superin la cultura patriarcal i els estereotips sexistes sobre els cossos, la sexualitat i les relacions.

La llista de partida conté ja una selecció de més d’un centenar de temes on conflueixen una diversitat d’artistes catalanes, nacionals i internacionals. L’ICD explica que moltes d’elles són cantants obertament feministes amb lletres explícitament polítiques que parlen de les desigualtats de gènere així com de les violències masclistes. En aquest grup podem trobar temes de Sara Hebe, Ana Tijoux, Tremenda Jauría, Clara Peya, Maio o Tribade. Altres cançons són d’artistes que més enllà de les lletres es reivindiquen com feministes o com a dones en una indústria masculinitzada, com podrien ser Bad Gyal, La Mala Rodríguez o Billie Eillish. A la llista es pot trobar d’un gran ventall d’estils: rap, electrònica, pop, cançó d’autora, dance, rock o música llatina.

 

Foto: Llista a Spotify de la campanya #BallemLliuresISensePor / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]