hola

L’Informatiu que es distribueix avui 12 de març estrena secció, coincidint amb el primer any després que es decretés l’estat d’alarma (13 de març) i que porta per títol Des que ens vam tancar. L’espai, que es publica a la contraportada de la publicació també s’emetrà a Ràdio Santa Perpètua. El primer s'emetrà el 17 de març i participen cinc alumnes de l'Escola Bernat de Mogoda. L'espai pretén donar veu a la ciutadania de Santa Perpètua per tal que expliquin com van viure el confinament, com s’han adaptat a la situació actual o com els ha afectat la pandèmia a nivell laboral, domèstic o emocional, entre d’altres. Per participar cal escriure un correu electrònic a linformatiu@staperpetua.cat deixant el nom i el telèfon de contacte. Des de la Unitat de Comunicació es posaran en contacte amb les persones interessades per sol·licitar-los des de notes d’àudio a fotografies, per tal de poder nodrir la nova secció.


Cinc alumnes de l’Escola Bernat ens expliquen com han viscut aquest any de pandèmia

A l’Escola Bernat de Mogoda ens reben la Martina, la Seyna, l’Eva, la Nadia i la Carla. Som a la sala de mestres amb les finestres obertes i assegudes mantenint les distàncies de seguretat. Totes amb mascareta. Aquesta imatge és totalment normal avui en dia, però si viatgem un any enrere l’estampa hagués estat totalment diferent. Segurament, elles seguirien sense saber el que vol dir la paraula “confinament” i no s’haurien de preocupar de no barrejar-se amb un altre grup bombolla.

El 13 de març de 2020 els van explicar que durant quinze dies no anirien a l’escola i dieun que al principi s’ho van prendre bé. “Els primers dies de confinament em sentia bé perquè quan vaig a l’escola els meus pares treballen, però durant la pandèmia hem estat junts”, diu la Seyna. La Martina ens explica que a casa es passaven tot el dia a la cuina i que també miraven pel·lícules i menjaven crispetes i ella pensava “m’ho estic passant genial, se m’està oblidant tot” i destaca que “podia passar molt de temps amb la meva família” però també diu, que el confinament va ser una pena perquè no podia moure’s, ni veure els avis, ni els tiets. “Jo intentava buscar jocs de taula o fer pastissos, però després ja m’avorria i dormia i m’oblidava, no pensava en res”, explica la Nadia que recorda que “abans podies sortir, disfrutar, sentir-te una mica més lliure”. A ella encara si li fa estrany que no ens poguem abraçar i recorda estar preocupada al principi perquè no sabia què passaria. Van passar quinze dies i el confinament no s’acabavava. Des de l’escola els feien propostes per entretenir-se i aprendre però la Seyna té la sensació que es va perdre mig curs. La Carla trobava a faltar “el soroll dels llapissos, dels teus amics parlant, dels estoigs... era l’escola de veritat” i a la sala torna a sonar la paraula llibertat. “Anar a l’escola era una sensació que em feia lliure”, ens diu. Va passar l’estiu i la Seyna estava trista perquè no havia pogut anar a veure la seva família al Senegal, però “feliç perquè ja podia estar amb els meus amics a l’escola”. La Nadia tenia dubtes: “per una part estava positiva perquè torno a l’escola, veig als meus amics, als professors, però vaig pensar: i quines seran les normes?” I és que les regles del joc han canviat en aquest curs escolar marcat per la Covid-19. La Nadia recorda que va haver d’anar a comprar mascaretes a correcuita amb la seva mare per preparar-se per la tornada a l’escola. Des que va començar el curs a l’Eva ja li han fet tres PCR i diu que no li han fet mal “però em molestava una mica”. Al principi explica que “estava tranquil·la però una mica estranya perquè només podia estar en un lloc de pati, no podia estar amb la gent de l’altra classe, tot el dia amb la mascareta”. Cap de les cinc s’ha acostumat a dur mascareta durant tota l’estona. “Estic molt cansada de les mascaretes que no ens deixen ni respirar”, es queixa la Martina. La Carla explica que “amb el temps ho comença a veure normal però a vegades quan m’ho replantejo em pregunto: per què ens passa això a nosaltres?”. Si hagués de definir amb una paraula aquesta situació diria que “és frustant”. Després d’un any de pandèmia, de mig curs sense trepitjar l’escola i de gairebé set mesos adaptant-se a la nova normalitat a les aules, aquestes cinc nenes diuen que comparteixen el mateix desig: fer fora el Coronavirus, que no hi hagi més morts i que això hagi estat només un malson. Segurament, és un desig que compartim amb elles.

Foto: La Martina, la Seyna, l’Eva, la Nadia i la Carla a les escales d’entrada a l’Escola Bernat de Mogoda / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]