hola

La plataforma ciutadana Unitat contra el feixisme i el racisme de Santa Perpètua de Mogoda (UCFR-SPM) s’ha reactivat davant la presentació de candidatures de “formacions nacionalistes ultres com VOX i el Front Nacional de Catalunya a les properes eleccions al Parlament de Catalunya”, segons ha informat en un comunicat. La plataforma assenyala que “es reactiva com a espai comú de lluita, des de la participació a títol individual, per fer front a la ultra dreta en totes les seves formes d’expressió al municipi”. L’objectiu de la plataforma és “promoure accions de rebuig a la presència del feixisme als espais de Santa Perpètua i sensibilitzar a la ciutadania amb una campanya contra l’odi, la xenofòbia i els missatges populistes i discriminatoris que formen part de l’argumentari d’aquestes formacions, i que suposen greus amenaces a la democràcia i als drets humans”.

UCFR reivindica que “els carrers de Santa Perpètua estiguin nets de feixisme i racisme i que la presència de formacions com VOX, FNC o qualsevol altre tipus de manifestació d’extrema dreta al municipi sigui vetada pel seu nacionalisme ultra i excloent i el component xenòfob, racista, masclista i LGTBIfòbic, entre d’altres, dels seus missatges”. La plataforma assegura que respectarà totes les precaucions i mesures necessàries davant la situació d’emergència sanitària derivada de la propagació de la Covid-19 i que promourà accions de rebuig i de sensibilització contra l’extrema dreta, que difondran mitjançant el canal de Telegram: http://t.me/UCFRSPM

La plataforma ha recordat que es va impulsar a Santa Perpètua al 2009 per part de partits polítics, teixit associatiu i persones a títol individual i “és un espai comú de lluita antifeixista i antiracista de sensibilització contra la presència a les nostres institucions de formacions polítiques de l’orbita ideològica de l’extrema dreta”.

La primera activitat està convocada per aquest dissabte 6 de febrer a les 12 del migdia davant del Centre Cívic Mas Costa amb el lema Netegem Santa Perpètua de feixisme.

 

Foto: Imatge d’arxiu d’una concentració d’UCFRSPM l’any 2011 / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla
25 Abr 2024 13:31 - RedaccióUn incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla

L'establiment Griñan de la Rambla va patir ahir dimecres un incendi que va afectar a la zona de les [ ... ]

L’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis
24 Abr 2024 11:25 - RedaccióL’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) finançarà amb un màxim de 200.000 euros durant el [ ... ]

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]