hola

L’empresa municipal Mogoda Serveis ha defensat la seva actuació en l’acomiadament d’un treballador que ha originat concentracions de protesta per part d’alguns treballadors i del comitè d’empresa que reclama la seva readmissió.

Mogoda Serveis, en un comunicat, explica que aquest treballador el dia 16 d’octubre «va cometre una falta molt greu quan, en el carrer Vidal i Barraquer, va baixar del camió sense posar el fre d’estacionament en un carrer amb pendent». El camió va causar danys materials a un vehicle aparcat, va pujar a la vorera i va enderrocar el mur d’entrada d’un habitatge, segons explica Mogoda Serveis que afegeix que «per sort no hi va haver víctimes personals».

L’empresa expressa que «davant la gravetat de l’assumpte es va obrir un Expedient per tal d’esbrinar les causes d’aquest accident» i se li va donar set dies tant al treballador com al comitè per tal que fessin les al·legacions que considerin oportunes tal com estableix el conveni. El treballador va negar "amb tota rotunditat" haver-se descuidat d’accionar el fre d’estacionament i que considerava que no era mereixedor de cap tipus de sanció i el Comitè no va fer cap escrit en la seva defensa, segons assenyala Mogoda Serveis.

Julio Pérez, president delegat de Mogoda Serveis ha assegurat que “l’empresa municipal té l’obligació d’oferir a la nostra ciutadania uns serveis de qualitat i, sobre tot, vetllar per la seguretat, tant dels seus treballadors com la del usuaris de la via pública. És per això que no escatima ni un euro per tal que els seus vehicles puguin circular reparant tot allò que convé i efectuant els manteniments adequats”. En la mateixa línia, Julio Pérez ha declarat que “per defensar a un treballador no es pot posar en dubte la seguretat dels vehicles de Mogoda Serveis, és una irresponsabilitat”.
 
L’empresa va sol·licitar al taller on porta els vehicles a reparar que comprovés l’estat del fre d’estacionament i va determinar que estava en perfecte estat. Es va avançar la ITV per tal de veure si s’hi detectava alguna anomalia i tampoc van trobar cap defecte, ni tan sols lleu, en el fre, explica l'empresa que afegeix que "a la vista de que les proves contradeien totalment la versió del conductor, i donada la importància d’assegurar que l’Empresa no està utilitzant un camió que pugui comportar riscos o perills per al propi conductor o per a la ciutadania, que constantment se’l troben circulant per la població recollint els desbordaments de cartró fora dels contenidors, es va demanar un Dictamen a un Perit Judicial sobre les característiques concretes del fre d’estacionament d’aquest camió i les possibles causes de l’accident, el qual va determinar, sense lloc a dubtes, que el fre funcionava correctament i  que la causa del sinistre era: “estacionar el camión al relentí sin activar el freno de estacionamiento”.
 
Jaume Garcia, gerent de Mogoda Serveis constata que “tots els informes tècnics i el peritatge contradiuen seriosament la versió del conductor acomiadat. Per tant, és fals que es digui que aquest camió ja havia tingut anteriorment problemes amb el fre d’estacionament. És fals que l’empresa incompleix la normativa de prevenció i seguretat, donant com únic argument que el camió té 30 anys d’antiguitat.  El Comitè no ha manifestat mai cap problema d’aquest camió, o d’altres, en les reunions del Comitè de Seguretat i Salut de l’empresa on tenen representació”.
 
Davant aquesta "negligència inexcusable molt greu i del no reconeixement de la falta per part del treballador, la pèrdua de confiança en el treballador per continuar prestant el servei ha portat l’empresa a procedir al seu acomiadament", conclou el comunicat de Mogoda Serveis.


Foto: El camió accidentat al carrer de Vidal i Barraquer / Mogoda Serveis

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]