hola

El Consell d’Alcaldies ha aprovat la creació del Comitè per la Sanitat del Vallès Occidental previst en les Mesures transversals i territorials de recuperació del Pla de Reconstrucció. Aquest Comitè es crea com a òrgan consultiu i de deliberació, segons ha explicat el consell comarcal, i compta amb representants dels ajuntaments, del Departament de Salut, del Departament de Treball i Afers Socials, del Col·legi de Metges de Barcelona i de la Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès Occidental.  La voluntat ha estat aconseguir la màxima representativitat del territori i dels diferents actors implicats al sistema de Salut, d’acord amb els integrants proposats pel departament competent. Per tal d’articular-ne el funcionament, el Consell Comarcal n’assumeix la presidència i la secretaria.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha explicat que "des d'aquest òrgan haurem d'analitzar  la situació sociosanitària de la comarca, canalitzar les demanes de la comarca en l’àmbit de salut i fer seguiment de la planificació d’equipaments sanitaris i la situació de la salut al Vallès Occidental". El Consell d’Alcaldies es va celebrar el 22 de gener de forma telemàtica i va assistir l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia.

Pla Supramunicipal de Qualitat de l’Aire

El Consell d’Alcaldies també ha informat favorablement sobre el Pla d’Actuació Comarcal (PAC) i sobre el Pla d’acció Supramunicipal de Qualitat de l’Aire.  Pel que fa al PAC, el proper Ple del Consell Comarcal l’aprovarà definitivament com a full de ruta per a l’acció política i tècnica del Consell Comarcal del Vallès Occidental pel període 2021-2024.

Pel que fa al Pla d’acció Supramunicipal per la Qualitat de l’Aire, un cop informat favorablement pel Consell d’Alcaldies, en retorn de l’encàrrec fet a l’ens comarcal el mes de setembre de 2019 en declarar l’emergència climàtica.

Posteriorment, cada municipi haurà d’aprovar en el seu Ple aquest Pla i definir les actuacions a implementar al seu terme municipal.  El Consell Comarcal també assumirà accions de caràcter general de seguiment i també portarà aquest Pla a aprovació del seu Plenari en la seva propera sessió.

Fons de recuperació europeu Next Generation

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha obert una línia de treball per a poder accedir als fons europeus amb la identificació i definició de projectes a presentar en el marc del Fons de recuperació europeu Next Generation EU. El Consell Comarcal ha creat l’Oficina Next Generation amb dues funcions: treballar per consolidar els tres projectes que a nivell de comarca es presentarà a la convocatòria amb la participació dels ajuntaments i donar suport a altres iniciatives dels ajuntaments que vulguin també optar a aquestes ajudes.


Foto: Santa Perpètua reclama nous equipaments sanitaris com un CUAP en el CAP la Florida  / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La situació de l'Hospital de Mollet segueix estable amb 17 ingressats per Covid-19
24 febrer 2021 16:13 - RedaccióLa situació de l'Hospital de Mollet segueix estable amb 17 ingressats per Covid-19

L’Hospital de Mollet segueix estable, amb 17 persones ingressades per Covid-19 i manté l’accés [ ... ]

Santa Perpètua forma part de la nova Associació de Municipis per l'Energia Pública
24 febrer 2021 15:57 - RedaccióSanta Perpètua forma part de la nova Associació de Municipis per l'Energia Pública

L’ Ajuntament de Santa Perpètua amb altres 73 municipis catalans i quatre entitats han constituït [ ... ]

Residu Zero recull uns 80 quilos de residus durant l'activitat 'Enamorats de la natura'
24 febrer 2021 15:37 - RedaccióResidu Zero recull uns 80 quilos de residus durant l'activitat 'Enamorats de la natura'

Residu Zero SPM va aconseguir recollir uns 80 quilos de residus de l’entorn de la riera de Caldes [ ... ]