hola

L’Informatiu treballa en l’edició especial 650 amb un total de 12 pàgines fetes per infants i joves de Santa Perpètua amb motiu del Dia Mundial de la Infància. La diada es commemora aquest divendres 20 de novembre coincidint amb la sortida de l’Informatiu.

La redacció de l’Informatiu  ampliarà la paginació de l’edició 650 a 40 pàgines per poder encabir alguns dels continguts que, des dels centres educatius de Santa Perpètua, han estat treballant des del 26 d’octubre i fins al 10 de novembre a proposta de l’Informatiu.

La publicació va proposar a mitjans del mes d’octubre a totes les escoles i instituts de Santa Perpètua la seva participació a aquest especial. La iniciativa comptava amb un total de deu activitats sobre la Covid-19 pensades per a tots els cicles de Primària i Secundària dels àmbits lingüístics, artístic i de cultura i valors i la resposta dels centres escolars va ser immediata i molt bona. Les escoles Santa Perpètua, Bernat de Mogoda, La Florida, els Aigüerols, Tabor i el Col·legi Sagrada Família es van inscriure a la major part de les activitats per a Primària, mentre que l’INS Estela Ibèrica i la Secundària de l’Escola Tabor i del Col·legi Sagrada Família també han volgut estar presents. De fet, serà la primera vegada que la iniciativa, que va néixer al 2016, incorpora la participació de Secundària.

Des de l’Informatiu hem volgut donar una passa més i incorporar textos propis més enllà dels dibuixos que il·lustraven les notícies i, donar així, veu a infants i joves en la commemoració del 20N. En aquest plec especial hi haruà escrits d’opinió i reflexió sobre cóm ha viscut i cóm viu aquest col·lectiu la pandèmia mundial, què en pensa de l’arribada de la vacuna, cóm ha canviat la seva vida en l’àmbit del lleure o com s’han adaptat els infants d’altres països a la Covid-19. A més, podrem llegir també cartes escrites pels nens i nenes al seu jo del futur on es fan recomanacions per no caure en els mateixos errors que fins ara, entre d’altres. Anuncis, passatemps o un mural de fotos son també propostes d’aquest especial.

Les activitats propostes que millor acollida han tingut van ser Els nens i les nenes opinen, on els infants han pogut autoretratar-se i respondre a una pregunta proposada per l’Informatiu, la Carta al meu jo del futur i els anuncis. A més, un dels centres escolars va proposar poder fer una activitat en llengua anglesa i, des de la redacció, vam voler recollir-la i incorporar-la en aquest plec en forma de carta a un infant qualsevol del món.

Amb aquest especial, l’Informatiu vol continuar amb la seva aposta d’extendre la publicació a la participació de nens, nenes i adolescents en el marc del Dia Mundial de la Infància i donar veu a les seves opinions, reflexions i també sentiments. Des de la redacció volem agraïr a tota la infància participant, al professorat que ha dirigit les activitats i als centres escolars que van rebre tant bé la iniciativa la seva disposició.


Foto: Paradeta del Dibuixa l'Informatiu de 2019 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Comença el període de preinscripció per a Batxillerat
18 Abr 2024 12:16 - RedaccióComença el període de preinscripció per a Batxillerat

Aquest dijous 18 d'abril s'ha iniciat el període de preinscripció per a Batxillerat. Al municipi s'ofereixen [ ... ]

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]