hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) constituiran una comissió tècnica trimestral de coordinació per a la gestió de l’habitatge públic del municipi. Aquest va ser un dels acords de la darrera reunió que van mantenir el Consistori perpetuenc i l’AHC en la qual ambdues institucions van coincidir en la necessitat de reforçar els canals amb els referents territorials, també van consensuar “incidir en la solució de les situacions anòmales de l’habitatge públic a Santa Perpètua, vetllant i garantint els recursos públics destinats als objectius per als quals estàn destinats”, segons va explicar el regidor d’Habitatge, Sergi Hernández.

Durant la trobada, també es va acordar l’execució d’un programa d’inspeccions d’ofici a tot el parc d’habitatge públic del municipi i la signatura de dos convenis, un de seguiment de les meses d’emergència i acompliment dels plans de treball i un altre de cessió de dades interadministratives que permetrà a l’Ajuntament un seguiment més eficient de les dades del registre de sol·licitants de l’Oficina Local de Habitatge així com les pertinents adjudicacions de l’habitatge públic local.

També es va acordar resoldre la situació anòmala del barri de Mogoda, aplicant un programa d’inspeccions de les cases de Mogoda per intentar resoldre els problemes d’ocupació d’aquests habitatges, que són propietat de l’Incasòl, i es va pactar la redacció d’unes bases d’adjudicació, que l’Ajuntament proposarà per regular els usos d’aquest espai i garantir els drets de sol·licituds a la ciutadania, alhora que es treballarà per augmentar el parc públic d’habitatge com de les cessions a la bossa de lloguer local.

El Consistori també va mostrar la seva preocupació pels edificis de lloguer dotacionals de gent gran i de joves. “Hem exposat l’índex d’ocupacions, deficiències en el temps de les adjudicacions, incidències de manteniment i situacions anòmales a resoldre en alguns habitatges d’ambdós edificis” ha explicat Sergi Hernández, que ha afegit que “volem depurar les anomalies i garantir els usos destinats a la gent gran, per una banda, i als joves que es veuen obligats a marxar del municipi per manca de lloguer d’oferta de un lloguer assequible, per l’altra”. “Volem protegir a tota costa als col·lectius joves i als nostres avis, per que pateixen de manera molt greu l’exclusió habitacional”, va assenyalar el regidor que va anunciar que, en aquest sentit, Ajuntament i Agència van acordar inspeccions periòdiques dels habitatges per resoldre anomalies i garantir mesures preventives i reactives per complir els reglaments i usos d’ambdós edificis.


Foto:Pisos de lloguer de la gent gran / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]