hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda inicia aquest dilluns 26 d'octubre una campanya de sensibilització ciutadana sobre les noves mesures preses per part del govern de l'Estat i de la Generalitat implementades per frenar els contagis de Covid-19 en aquesta segona onada de la pandèmia. A través de petits clips audiovisuals publicats a les xarxes socials, veïnat del municipi de diferents àmbits i sota el lema "Està en les teves mans aturar aquest virus", s'ofereixen les recomanacions i es recorden les noves mesures aprovades. “L’objectiu és fer pedagogia i parlar a la ciutadania de tu a tu per tal d’arribar a tots els sectors davant de la importància de respectar totes les recomanacions i mesures necessàries per aturar els contagis”, ha assenyalat l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, que és una de les protagonistes de la campanya i que recorda les mesures de caràcter general. "Santa Perpètua està en risc alt de contagi, per això, és important que segueixis les mesures per aturar l’increment de casos de Covid-19", expressa la primera edil i assenyala que "s'ha activat el confinament nocturn. De deu de la nit a sis del matí no es pot circular pel carrer". L'alcaldessa clou el seu missatge recordant les mesures bàsiques: "mascareta, rentat de mans freqüent i distància de seguretat".

La campanya s'estructura per àmbits. Així, l'educador de La Promotora Xavi Rodríguez representa l'àmbit social; mentre que Oriol Alonso del Grup de Teatre Tàndem destaca les mesures en l'àmbit de la cultura i l'oci; Doae Lahmini, alumna de l'Escola Els Aigüerols, recorda l'àmbit educatiu i Sara Mur, del Club de Rítmica Santa Perpètua, referencia l'àmbit esportiu i el president d'Els Comerciants, Manel Alcaraz, difon les mesures implementades en l'àmbit comercial i de la restauració.

La campanya es difondrà principalment a través dels comptes de twitter i facebook de l'Ajuntament, del compte instragram de l'Informatiu i del canal de youtube @ComunicacioSPM. Aquests suports audiovisuals es complementen amb infografies explicatives que s’estan difonent des de dimarts arreu dels mitjans de comunicació locals i xarxes socials municipals.

La situació epidemiològica continua sent molt complicada a Santa Perpètua on les dades ens indiquen que l'Índex de risc de contagi de Covid-19 és molt alt 896.07. Els últims set dies s'han diagnosticats 111 casos de Covid-19 i si mirem els últims 14 dies la xifra augmenta fins al 178. La taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) és del 1.41 (l’epidèmia creix si és superior a 1). Des de l'inici de la pandèmia s'han donat 635 casos positius a Santa Perpètua.

Des d'ahir 25 d'octubre, resten prohibits tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les deu de la nit i les sis del matí, a excepció dels desplaçaments per a l'assistència sanitària d'urgència i adquisició de productes farmacèutics, per anar i tornar de treballar, de retorn al domicili des de centres educatius i de les activitats culturals i espectacles públics, per a al cura de persones dependents i vulnerables, entre d'altres causes justificades, amb el corresponent certificats autoresponsable per justificar les excepcions de mobilitat nocturna i altres documents acreditatius.

A més, l'horari màxim d'obertura al públic de serveis, comerç minorista i de restauració (recollida per emportar) s'estableix a les 21 hores, mentre que les activitats culturals, els espectacles públics i el servei de restauració a domicili finalitzarà a les 22 hores. Aquesta limitació horària no afecta els serveis essencials i d'urgència: sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials.

D'acord a aquestes mesures, l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha acordat que tots els equipaments municipals es tancaran com a molt tard a les 21.30 hores per permetre que totes les persones usuàries puguin estar a casa a les 22 hores, a excepció de les instal·lacions esportives que tancaran a les 21 hores, tal i com estableix la Generalitat. El Consistori haurà de reubicar algunes activitats esportives i de l'escola Municipal de les Arts (EMA) en les franges horàries permeses o bé les haurà de suspendre de manera temporal..

Pel que als centres cívics, tanquen entre les 19 i les 21 hores des de la setmana passada, quan es van suspendre les activitats presencials adreçades a gent gran, adults i famílies. Des de dijous, moltes de les activitats ja s'ofereixen en modalitat online.



Campanya Està en les teves mans aturar aquest virus

Àmbit educatiu. Doae Lahmidi

Les escoles bressol, escoles, l'EMA i els instituts segueixen oberts i són espais segurs. Recorda no quedar-te a la porta quan ens vinguis a portar o a recollir.



Àmbit social i cívic. Xavi Rodríguez

Recorda que amb les noves mesures aprovades, es prohibeixen les trobades de més de sis persones, tant en l’àmbit públic com privat. Se suspenen les activitats per a gent i s’atura l’activitat per a adults als centres cívics. A més, es recomana limitar els desplaçaments no essencials.



Àmbit comercial i restauració. Manel Alcaraz

Els comerços, el Mercat Municipal i el mercat dels dijous estaran oberts amb el 30% de l’aforament. Es tanquen els serveis de bellesa que impliquen contacte, excepte les perruqueries. Tots els comerços estaran tancats entre les 21 i les 7 hores i els bars i restaurants només oferiran servei a domicili i per emportar.



Àmbit esportiu. Sara Mur

S’han ajornat les competicions no professionals i queden tancats els espais esportius no supervisats. Els gimnasos obren al 50% d’aforament.



Cultura i oci. Oriol Alonso

Els parcs infantils es poden utilitzar fins les vuit del vespre. Les activitats culturals es fan amb el 50% d’aforament, amb seients preassignats i fins a les deu de la nit. Hi haurà marge fins a les onze per tornar casa. L’aforament de la Biblioteca Josep Jardí està limitat. així com el del Museu i les sales d'exposicions que obren al 50%.


Foto: La campanya s'ha posat en marxa a les xarxes socials / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]