hola

La Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica ha realitzat aquest estiu dos projectes energètics que han comportat el canvi de la il·luminació de les escoles públiques i la instal·lació d’una planta fotovoltaica a l’Escola Bernat de Mogoda. El projecte d’il·luminació ha comportat el canvi de la totalitat dels punts de llum a tecnologia led a tots els centres educatius de Primària públics del municipi. Concretament s’han canviat 2.187 punts de llum, entre tubs led,
downlights, làmpades, projectors i lluminàries, segons ha explicat la regidoria que ha afegit que la intervenció s’ha realitzat en espais d’interior com aules, passadissos i gimnasos, però també a l’exterior com pistes esportives i accessos.

L’actuació també ha millorat aquells espais amb nivells lumínics més justos. El cost d’adjudicació ha estat de 86.071,16 euros i la intervenció suposarà un estalvi energètic de 102.000 kWh/any i un estalvi econòmic de 12.800 euros
l’any. També s’emetran 31,8 tones menys de CO2

D’altra banda, el projecte d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’Escola Bernat de Mogoda, que també va ser el primer centre educatiu en disposar d’il·luminació led, ha consistit en la instal·lació, a la teulada sud, de 60 mòduls que produiran una energia de 30.000 kWh/ any. La instal·lació té la modalitat d’autoconsum “amb excedents acollits a compensació, de manera que s’aprofitarà instantàniament tota l’energia que es produeixi quan s’estigui consumint” segons ha expressat la Regidoria de Canvi Climàtic que ha afegit que “en el moment que la producció superi el consum es produiran els excedents, que es compensaran a preu de mercat”.

El Consistori preveu que aproximadament 20.000 kWh seran d’autoconsum i 10.000 kWh, excedents a compensar. La Regidoria manifesta que quan passi un any i es coneguin amb detall les corbes de producció i consum es podrà fer un estudi més acurat dels excedents i es podrà plantejar si és viable passar d’autoconsum individual a col·lectiu i compartir els excedents amb altres equipaments municipals. L’actuació es va adjudicar per un import de 36.284,02 euros i preveu un estalvi d’uns 3.000 euros a l’any i de 10,5 tones de CO2. L’Ajuntament ha demanat subvenció a la Diputació de Barcelona per l’execució d’aquest projecte.


Foto: Plaques fotovoltaiques a l’Escola Bernat de Mogoda / Reg. Canvi Climàtic

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]