hola

El Banc de Sang torna a visitar Santa Perpètua després de dos mesos. Una unitat mòbil s’instal·larà avui al Centre Cívic El Vapor en horari de matí i de tarda, de 9 a 14 hores i de 17 a 21 hores. La darrera vegada va ser el 29 de juliol.

Des de l'inici de l'emergència sanitària que vivim, el Banc de Sang extrema les mesures de prevenció i seguretat a l’hora de donar sang per adaptar-se a la situació originada per la Covid-19. Els donants perpetuencs, que s’adrecin al Vapor, han de reservar hora abans al web donarsang.gencat.cat. A més, el Banc de Sang demana a aquelles persones que hagin superat la Covid-19 que donin plasma que pugui ajudar a d'altres persones.

El Banc de Sang insisteix que les donacions de sang de les primeres setmanes de tardor són essencials per incrementar les reserves després de la baixada de l’estiu. Després dels mesos de juliol i agost, avui hi ha sang per als propers 7 dies, quan el nivell òptim són 10. Alguns grups sanguinis, a més, disposen de 4 o 5 dies de reserves.

La situació excepcional d’aquest 2020 ha fet que, durant l’estiu i en les properes setmanes, la necessitats de sang siguin altes amb la represa d’intervencions ajornades durant l’inici de la pandèmia. Així doncs, la donació de sang serà imprescindible per garantir tots els tractaments als hospitals. Fins que finalitzi la tardor, el proper 21 de desembre, caldran a Catalunya més de 60.000 donacions de sang.

El Banc de Sang recorda que dia a dia també és important comptar amb més persones que se sumin a la donació. Un dels principals motius és que, malauradament, molts donants han de deixar de fer donacions per haver patit alguna malaltia que impossibilita continuar donant, o simplement per arribar als 70 anys, edat màxima en què es poden fer donacions de sang, i anima a més persones a donar sang i sumar-se a la família dels imprescindibles.


Foto: Visita del Banc de Sang aquest estiu passat / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]