hola

L’inici del curs 2020-2021 ha estat marcat per les mesures de prevenció degut a la Covid-19, que ha provocat, entre d’altres, l’esglaonament en entrades i sortides i accessos diferenciats per grups d’edat, l’ús de mascaretes i les distàncies de seguretat fins i tot en el pati entre els grups estables. Les escoles han hagut de tirar d’enginy per encaixar totes les mesures en els seus edificis i amb els seus claustres. Tot i la incertesa inicial l’alumnat ha seguit les indicacions i s’estan duent a terme les classes sense cap tipus d’entrebanc, segons informa l’Ajuntament.

Malgrat tot, ja en els primers dies d’escola van sorgir els primers casos d’alumnat contagiat que, seguint el protocol per a aquests casos, ha obligat a tancar grups i a fer proves PCR a companys i educadors que també estan confinats.

Segons informen els Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya a data 23 de setembre, hi ha vuit grups classe tancats a casa perquè algun dels seus membres ha donat positiu de la Covid-19. Per centres educatius, hi ha tres classes confinades a l’Escola Tabor, dues al Col·legi Sagrada Família, dues a l’Escola Bernat de Mogoda i una a l’INS Rovira-Forns. La Generalitat ha fet les proves a la majoria d’aquests grups que han donat negatiu, fet que corrobora que a les escoles s’estan fent bé les mesures de prevenció, segons apunta la Regidoria d’Educació.

Es dona la circumstància que tres d’aquests grups confinats a la Tabor i al Sagrada Família estan connectats entre ells. La Generalitat ha informat que en aquest cas el contagi inicial es va produir fora dels centres escolars.

L’Ajuntament també va informar el 15 de setembre del primer cas positiu en l’etapa de 0 a 3 anys. Un nadó de l’Escola Bressol Municipal L’Espiga. En aquest cas, les proves PCR per als companys de l’afectat i per a totes les educadores del centre van donar negatives, segons han informat fonts municipals.

Des de la Regidoria d’Edu­cació, es fa una crida a la responsabilitat de les famílies amb les mesures de prevenció que exigeix la situació epidemiològica. El regidor d’Educació, Pere Garcia, recorda que “els centres educatius han pres totes les possibles mesures per minimitzar el risc de contagi i des de l’Ajuntament hem intensificat la desinfeccció d’aquests edificis”, però que si un infant presenta alguna simptomatologia compatible amb la Covid-19 ha d’anar al metge i si ha estat en contacte amb un positiu ha de guardar la quarantena sense sortir del seu domicili. “En aquest sentit els pares han de ser molt responsables en el compliment de totes les mesures de prevenció”, ha reiterat el regidor.

Foto: Alumnat amb mascareta a un centre educatiu de la ciutat / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]