hola

 

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s’ha adherit un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) que aquest any té com a lema Per una mobilitat sense emissions i se celebrarà, com és habitual, del 16 al 22 de setembre. El lema d’enguany vol transmetre la voluntat, expressada per la Comissió Europea, d’arribar a la neutralitat en emissions de carboni al 2050. A més, també s’incidirà en la importància de l’accessibilitat en els transports sostenibles i la necessitat de promoure un sistema de transport inclusiu per a totes les persones.

Santa Perpètua celebrarà aquesta Setmana de la Mobilitat amb diferents accions com ara la gratuïtat del transport urbà del 16 al 22 de setembre. L’Ajuntament també tancarà al trànsit entre les 17 i les 21 hores el passeig de la Florida en el tram comprés entre l’avinguda de l’Onze de Setembre i el Camí de la Granja. Aquesta acció es desenvoluparà del 16 al 21 de setembre. El dimarts 22, Dia Sense Cotxes, aquest tram d’aquesta via urbana es tancarà al trànsit durant tota la jornada. El Consistori també aprofitarà aquesta setmana de la mobilitat per instal·lar senyals de carrer de prioritat de vianants als carrers d’Enric Granados i Mossèn Camil Rosell, on el límit màxim de velocitat és de 20 quilòmetres hora.

La regidora de Mobilitat, Neus Garcia, ha informat que a causa de la situació provocada per la Covid-19 no es realitzaran les activitats al carrer amb les escoles del municipi però que s'ha volgut commemorar aquesta setmana de la Mobilitat per conscienciar a la població.

Entre els objectius de la Setmana de la Mobilitat figuren estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics. La regidora de Mobilitat ha recordat que és important la sensibilització durant tot l'any i que cal reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat és uns dels objectius de la Setmana de la Mobilitat.

30 dies en bici

L’Ajuntament s’ha adherit a la campanya internacional 30 dies en bici. Durant tot el mes de setembre es promocionarà l’ús de la bicicleta mitjançant aquest projecte que busca promoure l’ús quotidià i diari de la bicicleta en la mobilitat personal als pobles i ciutats com a mitjà de transport per a la salut, el benestar personal i la millora de la qualitat de vida, i com a mitjà sostenible i no contaminant. L’objectiu és fidelitzar al major nombre de participants perquè facin servir la bicicleta durant 30 dies seguits i així adquireixin l’hàbit de l’ús quotidià de la bicicleta i alhora generar un gran corrent d’informació positiva en els mass media i xarxes socials, amb el hastag #SPMenBICI, sobre els beneficis de la mobilitat personal amb bicicleta. El
projecte es pot consultar al web https://www.30diasenbici.com/ciudades/santa-perpetua-de-mogoda.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]