hola

 

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat aquest dimarts 7 de juliol les bases de la convocatòria de subvencions per ajudar al manteniment del teixit comercial i reprendre l’activitat econòmica de Santa Perpètua després de la situació derivada de l’emergència sanitària de la Covid-19. Aquest programa, que s’inclou en el Pla de Xoc aprovat pel Ple de la Corporació, està dotat amb un pressupost de 40.000 euros. Les subvencions es podran sol·licitar des del 27 de juliol fins al 10 de setembre, ambdós inclosos i fins a l'esgotament de la dotació econòmica.

L’import de les subvencions serà com a màxim el 50% de l’import de les factures presentades com a documentació justificativa amb un import resultant a subvencionar màxim de 500 euros per empresa, segons estableixen les bases aprovades aquest 7 de juliol.

L’import de la subvenció anirà destinat a sufragar les despeses i les mesures encaminades a la protecció de treballadors i usuaris en la lluita contra la Covid-19 com ara material fungible com productes monodosis restauració, gels, guants, mascaretes o material d’un sol ús. També material inventariable com per exemple els elements materials necessaris per redistribuir la circulació de les persones pel local, màquines desinfectants, planxes de roba verticals, o mampares de protecció amb durabilitat superior a l’any. La convocatòria també subvenciona serveis externs per a adaptar-se a la situació, per exemple, creació i/o adaptació de la pàgina web, despeses en adaptació de la carta (codi QR), o desinfecció de locals. La Regidoria de Comerç recorda que en cap cas el cost de l’adquisició de les despeses subvencionables podrà ser superior al valor de mercat.

La data de factura de les despeses objecte d’aquestes subvencions haurà de ser entre el 14 de març i el 10 de setembre d’aquest any, ambdós inclosos. «L’atorgament d’aquestes subvencions pretén assolir un objectiu d’interès social o utilitat pública, que no és un altre que ajudar al manteniment del teixit comercial local i reprendre l’activitat econòmica del municipi de Santa Perpètua de Mogoda que s’han vist alterats com a conseqüència de les mesures de l’estat d’alarma que han obligat a tancar establiments o a reduir-ne l’activitat i han restringit els moviments de les persones amb la conseqüent disminució d’ingressos que això comporta», segons destaca la Regidoria de Comerç.


Foto: Un comerç local amb mampara de protecció / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]