hola

La Xarxa de Suport Mutu ha acabat la seva tasca al juny coincidint amb la finalització de l’estat d’alarma que es va decretar a mitjans de març per la pandèmia originada per la Covid-19. Aquesta iniciativa solidària de Santa Perpètua va rebre un total de 120 trucades al telèfon de la xarxa i va realitzar 210 serveis durant el confinament. Una cinquantena de persones han estat vinculades d’una manera o un altre a aquesta Xarxa de Suport Mutu. Altres dades d’aquesta iniciativa han estat el suport telefònic que han fet les persones voluntàries (45), trucades més serveis (255), persones que es van posar en contacte a través del WhatsApp (54) o persones interessades en ser voluntàries (70). Els darrers dies encara quedaven dotze voluntaris realitzant serveis per a la ciutadania del municipi.

Durant el mes de maig va baixar notablement els serveis del voluntariat. Des de l’11 de maig que la ciutadania ja va començar a sortir al carrer, alguns van prescindir del voluntariat i van tornar a realitzar ells mateixos la compra. També es va donar la circumstància que alguns voluntaris també es van incorporar a la feina i no van poder continuar fent aquesta acció solidària.

El Punt de Voluntariat, depenent de l’Àrea de Ciutadania i Serveis a les persones, ha enviat una carta als voluntaris que han format part d’aquesta xarxa i els recorda que l’acció del voluntariat hauria de fer-se a través d’entitats sense ànim de lucre (associacions, fundacions...) tal i com recull la llei del voluntariat.

El Punt de Voluntariat de Santa Perpètua ofereix suport i assessorament a totes aquelles persones que d’una manera o altra vulguin continuar fent voluntariat, ja sigui en alguna associació, constituint una de nova o a través de grups informals vinculats a altres entitats.


Foto: Un voluntari de la xarxa fent la compra durant l'estat d'alarma / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Neix la plataforma 'Santiga No es toca' per defensar el patrimoni natural, històric i cultural del paratge
24 Jul 2020 19:33 - RedaccióNeix la plataforma 'Santiga No es toca' per defensar el patrimoni natural, històric i cultural del paratge

El paratge natural de Santiga ha acollit aquest dijous 23 de juliol la presentació pública de la plataforma [ ... ]

El 27 de juliol s'obre la convocatòria de sol·licituds de subvencions per al comerç local per fer front a la Covid-19
24 Jul 2020 12:29 - RedaccióEl 27 de juliol s'obre la convocatòria de sol·licituds de subvencions per al comerç local per fer front a la Covid-19

L'Ajuntament de Santa Perpètua obre aquest 27 de juliol el termini per a la presentació de sol·licitud [ ... ]

Les matrícules a l’Escola d’Adults es faran del 2 al 9 de setembre
23 Jul 2020 15:55 - RedaccióLes matrícules a l’Escola d’Adults es faran del 2 al 9 de setembre

El Centre de Formació d’Adults (CFA) Can Folguera disposa de places lliures per a la majoria d’ensenyaments [ ... ]