hola

Treballadores familiars i les auxiliars de la llar del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) del Consell Comarcal del Vallès Occidental es van concentrar ahir dimecres a la tarda a la plaça de la Vila de Santa Perpètua per exigir unes condicions òptimes de seguretat i salut tant per a elles com per als usuaris i les usuàries del servei. El SAD a la comarca actualment està gestionat per l’empresa People Plus Innovation, del Grupo Optima Les treballadores porten des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19 reclamant aquestes millores. La concentració va anar encapçalada per una pancarta amb el lema «per unes vides dignes. Un acord per rescatar les persones, els treballs i els salaris". Diversos membres de la Corporació, encapçalats per l’alcaldessa Isabel Garcia, van assistir a la concentració i van donar suport a les reivindicacions d’aquestes treballadores.

CCOO, en un comunicat, va expressar que «volem posar de manifest la problemàtica d’un servei essencial que les administracions públiques han deixat en mans d’empreses privades, que tan sols persegueixen un interès econòmic en el mateix». El sindicat assenyala que cal posar de manifest que aquestes activitats essencials vinculades a les cures de la gent gran i persones dependents «han d’estar controlades des de l’Administració i s’ha de vetllar pels drets de les treballadores i per la qualitat del servei i l’atenció de les persones usuàries».

Les treballadores van exhibir pancartes amb diverses reclamacions com el disposar d’equips de protecció individuals (EPI).
Maria Àngels Pérez, delegada de CCOO del SAD del Consell Comarcal del Vallès Occidental, va donar lectura a un manifest on mostrava la seva indignació per la mala gestió de l’empresa i va afirmar que les treballadores del SAD i els usuaris han estat els grans oblidats en aquesta pandèmia.

Perez també va explicar que molts usaris s’han donat de baixa del servei ja que les treballadores no han disposats d’equips adients per desenvolupar la seva feina i va lamentar la passivitat de l’empresa, consell comarcal i alguns ajuntaments davant aquesta situació.

Les treballadores van reclamar Epis, proves PCR i un major control de les administracions a les empreses d’aquest sector.

Suport municipal

Per la seva banda, l’alcaldessa de Santa Perpètua va mostrar el seu suport a les reivindicacions de les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliaria i considera justes les seves peticions ja que els equips de protecció que utilitzen són insuficients per prestar els serveis a uns usuaris tant vulnerables com són els d’aquest col·lectiu. També va informar que ha enviat una carta al consell comarcal on recullen les queixes i millores que volen en aquest servei.

L’alcaldessa també va reconèixer el gran treball que realitzen les treballadores del SAD i la importància d'aquest servei durant la pandèmia. També va afirmar que el sector està molt feminitzat i tenen sous precaris

Una delegació municipal encapçalada per l’alcaldessa i la regidora de Serveis Socials, Ana Bajo, es va tornar a entrevistar amb les representants sindicals de les treballadores del SAD per mostrar el seu suport en les seves reivindicacions. A la trobada també va assistir Enrique Rodríguez, secretari general de CCOO del Vallès Occidental-Catalunya Central i Carles Manzanares, secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO del Vallès Occidental-Catalunya Central.


Foto: Concentració ahir a la tarda a la plaça de l'Ajuntament / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Neix la plataforma 'Santiga No es toca' per defensar el patrimoni natural, històric i cultural del paratge
24 Jul 2020 19:33 - RedaccióNeix la plataforma 'Santiga No es toca' per defensar el patrimoni natural, històric i cultural del paratge

El paratge natural de Santiga ha acollit aquest dijous 23 de juliol la presentació pública de la plataforma [ ... ]

El 27 de juliol s'obre la convocatòria de sol·licituds de subvencions per al comerç local per fer front a la Covid-19
24 Jul 2020 12:29 - RedaccióEl 27 de juliol s'obre la convocatòria de sol·licituds de subvencions per al comerç local per fer front a la Covid-19

L'Ajuntament de Santa Perpètua obre aquest 27 de juliol el termini per a la presentació de sol·licitud [ ... ]

Les matrícules a l’Escola d’Adults es faran del 2 al 9 de setembre
23 Jul 2020 15:55 - RedaccióLes matrícules a l’Escola d’Adults es faran del 2 al 9 de setembre

El Centre de Formació d’Adults (CFA) Can Folguera disposa de places lliures per a la majoria d’ensenyaments [ ... ]