hola

La regió sanitària metropolitana nord, que inclou Santa Perpètua, ha passat avui dijous a la Fase 3 després que el govern de l’Estat va donar ahir dimecres a la tarda el seu vistiplau. Aquesta fase tindrà una durada de pocs dies ja que el diumenge 21 de juny finalitzarà l’estat d’alarma i entrarem en l’anomenada «nova normalitat». La Generalitat decidirà quines mesures s’adoptaran durant aquest nou període. L’Ajuntament de Santa Perpètua i l’Hospital de Mollet han transmet a la població un missatge clar de prudència.En aquest sentit, l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia,
ha demanat precaució i prudència a la ciutadania. “No ens confiem, estem molt contents d’estar en la fase que estem, però anem pas a pas i continuem prenent mesures de seguretat”, ha manifestat la primera edil que ha afegit que “des de l’Ajuntament fem tot el que podem, però no n’hi ha prou, hem de comptar també amb la responsabilitat de la ciutdania per tal que els nous contagis siguin els menors possibles i fem la desescalada
amb tranquil·litat però també amb el màxim de seguretat, qualsevol rebrot seria un pas enrere molt important”

El centre hospitalari ha informat que aquesta darrera setmana hi ha hagut dos nous ingressos degut al Covid19 amb simptomatologia respiratòria després de quatre setmanes sense ingressos i afegit que també s’ha detectat «algunes persones amb simptomatologia i/o sospita de Covid19, fet que obliga a extremar les mesures de precaució preses».

La Fundació Sanitària Mollet, en la seva darrera reunió del Consell de Participació Ciutadana, ha recordat la importància d’actuar amb responsabilitat ciutadana, «molta prudència i anar recuperant la normalitat de forma progressiva però mantenint les mesures de prevenció, les distàncies de seguretat i el rentat de mans».

El Procicat va aprovar aquesta setmana la proposta de passar a fase 3 a instàncies de Salut, ja que es mantenia a la baixa l’evolució dels factors de risc epidemiològic, bàsicament la incidència de nous casos i taxa reproductiva efectiva. També argumentava fer el pas per «l’impuls donat a l’atenció primària per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos amb la disposició de proves PCR"  , segons va explicar el departament en un comunicat.

Durant aquests dies de fase 3 estarà permès quedar amb grups de fins a 20 persones mantenint les les precaucions i ja no hi haurà franges horàries per als majors de 70 anys ni per practicar esport . També s’amplia la capacitat de les terrasses dels bars, fins al 75%, i de les taules a l’interior, fins al 50% i sempre que hi hagi garantida la distància de seguretat entre clients, estarà permès que aquests romanguin a les barres.


Foto: Les autoritats insisteixen en que cal mantenir les mesures de seguretat / Josep Cano 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]