hola

El Banc de Sang i Teixits (BST) de Catalunya, en coordinació amb la Regidoria de Salut Pública, organitza el 5 de març una nova edició de la Marató de donació de sang. La Granja tornarà a ser l’indret escollit per encabir aquesta iniciativa solidària. A l’Espai 3, en l’entrada des del Museu Municipal, es faran les entrevistes prèvies, mentre que les extraccions es realitzaran a l’Espai 2. L’horari de la Marató serà de 9 a 21 hores.

La novetat d’aquest any de la Marató de sang és el WhatSang, un número de mòbil amb vocació de servei per resoldre dubtes sobre la donació. Per primer cop, la ciutadania podrà contactar amb el Banc de Sang a través del WhatSang, un servei d’atenció personalitzada a través del número de telèfon 677 071 756. El Banc de Sang ha informat que qualsevol persona podrà fer consultes a través d’aquest servei de whatsapp. Aquestes converses seran individuals. Aquest 2020 a Santa Perpètua, la Marató de sang torna a comptar amb una campanya publicitària que inclou la imatge de persones de Santa Perpètua que animen a fer-se donant de sang etiquetats com #modeon. L’organització ha escollit persones conegudes al municipi per la seva feina o per formar part d’entitats que ja són donants de sang des de fa temps i que han decidit cedir la seva imatge per als cartells que s’han fet per animar a la participació en la Marató 2020.

La Regidoria de Salut també ha anunciat que entre les persones donants se sortejarà un lot de productes de la marca SPM.

L’objectiu principal de la Marató és sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de prendre el costum de donar sang i captar nous donants. L’organització recorda que la sang no es pot fabricar i que s’ajuda a tres malalts en cada donació.

Per ser donant, cal ser major d’edat, pesar més de 50 quilos i no patir cap malaltia. Es recomana haver fet un àpat normal abans d’anar a donar sang i és imprescindible aportar algun document oficial amb fotografia que acrediti la identitat del donant.

L’any passat durant la Marató es va aconseguir un rècord històric de 207 donacions, un 15% de les quals van ser de persones que van donar sang per primer cop.


Foto: Imatge de la campanya 2020 a Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]