hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda obre avui dilluns 10 de febrer, i fins al dia 24 d’aquest mes, el termini per tal que les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica sol·licitin la subvenció del rebut de l’Impost sobre béns Immobles (IBIU). L’ajut consisteix en la subvenció del 50% de la quota líquida de l’impost de l’IBI de l’exercici anterior, en aquest cas 2019, amb un màxim de 150 euros per habitatge.

L’objectiu d’aquesta mesura és “protegir a les persones sense recursos que es troben en circumstàncies desfavorides i en el context de crisi que s’està allargant en el temps, minorant la repercussió econòmica que pugui suposar el pagament de l’IBI”.

Les famílies que vulguin optar a aquest ajut, han de presentar la seva sol·licitud entre els dies 10 i 24 de febrer, ambdós inclosos, al Registre General de l’Ajuntament. En el moment de fer la sol·licitud, caldrà acreditar la situació, aportant la documentació requerida tal i com estableixen les bases de la convocatòria, que es poden consultar al web municipal staperpetua.cat.

Bonificacions de l’IBI

Enguany com a novetat, aquests ajuts només s’adrecen a aquelles famílies vulnerables, i no a les persones propietàries que cedeixin habitatges per integrar-los a la borsa de lloguer social municipal, com es convocava fins ara. El Consistori ha explicat que la subvenció en aquest cas s’ha modificat i en la nova ordenança fiscal de l’IBI s’ha previst la bonificació del 50% de l’impost per a aquest tipus d’habitatges destinats a lloguer social. En aquest cas, les propietats interessades han de sol·licitar expressament la petició de bonificació de l’impost.

L’ordenança fiscal també preveu altres beneficis com són les bonificacions del 50% per als habitatges de protecció oficial, i per a les famílies nombroses en funció del valor cadastral de l’habitatge habitual, amb bonificacions d’entre el 10 i el 60%. Per últim, l’Ajuntament també bonifica el 50% durant tres anys el rebut de l’IBI per la instal·lació voluntària de sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar, amb un màxim de 300 euros l’any.

Foto: Se subvenciona el 50% de la quota líquida de l'impost / Ajuntament

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]