hola

Scars the Project és el treball de final de grau de la perpetuenca Carla Molina i dos companys seus a la Universitat l’Àlex Barat i l’Anabel Romero. El projecte va néixer l’octubre de 2017 i va ser al juny de 2018 quan van presentar en públic el primer videoclip d’una sèrie de tres que ha finalitzat a les acaballes de 2019. Escape va ser la primera part, Highway, la segona i Pride tanca aquest projecte audiovisual.

Ara s'han presentat a la 12a edició dels Premis Min, de la música independent. Se'ls pot votar fins al 10 de febrer en les categories de cançó de l'any, millor producció musical i millor videoclip. Per votar és necessari registra-se a la pàgina premiosmin.com.

Els tres videoclips de Scars the Project han servit per explicar la història de l’Ivy, una noia que no es troba a gust amb si mateixa ni amb el seu entorn. Aquest treball posa el focus en el col·lectiu LGTBI i intenta explicar com es pot sentir una persona en un ambient no favorable en el que se sent discriminada per no seguir el que és normatiu. Aquest dolor que sent el van voler transmetre a través d’una malaltia visible al públic que són unes esquerdes a la pell que li fan molt mal. La protagonista decideix escapar per trobar-se a sí mateixa i coneixer què és el que li passa; en el camí coneix gent a la qual li passa el mateix i li fa veure que no està sola. En la tercera part, entén que l’objectiu és tornar a casa i aconseguir entre altres persones que se senten com ella i les persones que les accepten reconstruir-se i fer desaparèixer aquestes esquerdes.

La perpetuenca Carla Molina afirma que els tres creadors “hem crescut a nivell personal i professional i estem molt orgullosos del nostre treball”.

Molina ha recordat que aquest és un projecte totalment altruista. Sobre la darrera part, ha explicat que és un tancament que no tothom s’esperava, ja que és una metàfora i abandona la narració lineal de les altres dues parts.

El projecte és molt complet perquè cada capítol té una altra via narrativa que són les cançons compostes per l’Àlex Barat. Carla Molina ha apuntat que les intèrprets són cantants novells o vinculades amb el moviment LGTBI.

A Santa Perpètua es van projectar les parts 1 i 2 als estius de 2018 i 2019 en el Cinema a la fresca i l’objectiu ara es poder visionar la tercera part. Els membres d’Scars han participat en formacions a centres de Secundària a través de la Regidoria d’Igualtat. Carla Molina ha explicat que es tracta d'incidir en la població jove oferint treballs audiovisuals que surten dels missatges estereotipats.


Foto: Un moment del rodatge de la tercera part de Scars / Scars The Project

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Servei de Comunicació ha organitza un taller de fotografia amb mòbil durant les activitats de lleure adreçada als joves
10 Jul 2020 10:32 - RedaccióEl Servei de Comunicació ha organitza un taller de fotografia amb mòbil durant les activitats de lleure adreçada als joves

El Servei de Comunicació ha participat aquests dies a les activitats de lleure a l'estiu de l'Ajuntament [ ... ]

L'Oficina de Gestió Tributària de la Diputació ha reobert les seves portes aquesta setmana
10 Jul 2020 10:15 - RedaccióL'Oficina de Gestió Tributària de la Diputació ha reobert les seves portes aquesta setmana

L’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) de la Diputació de Barcelona ha reobert les portes de l’Oficina [ ... ]

L'ús de la mascareta a la via pública és obligatori a partir d'avui encara que es mantingui la distància de seguretat
09 Jul 2020 12:24 - RedaccióL'ús de la mascareta a la via pública és obligatori a partir d'avui encara que es mantingui la distància de seguretat

A partir d’avui les persones de més de 6 anys estan obligades a l’ús de la mascareta [ ... ]