hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua se suma a la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer que se celebra aquest dimarts 4 de febrer. Un llaç verd llueix durant la jornada d'avui al balcó de l'Ajuntament. També a la tarda, les fonts del parc Central i del passeig de la Florida es tenyiran d'aquest color en solidaritat i suport amb les persones que pateixen aquesta malaltia i amb les seves famílies.

Coincidint amb aquesta diada, des de l'Àrea Bàsica de Salut del nostre municipi s'ofereixen una sèrie de consells i recomanacions per tal d’evitar conductes que puguin afavorir l’aparició d’aquesta malaltia i que a continuació es detallen:

Preneu cinc racions diàries de fruita i verdura. Un estudi ha demostrat que les persones que consumeixen més fruita i verdura viuen més anys.

Incorporeu l’activitat física en la vostra rutina diària: camineu mitja hora a pas ràpid, pugeu escales, practiqueu algun esport, aneu en bicicleta, nedeu... La pràctica regular d’exercici ha demostrat que redueix les possibilitats de desenvolupar certs tumors, com el de còlon.

Seguiu les recomanacions del personal sanitari i completeu el calendari vacunal. Les vacunes ens protegeixen davant d’infeccions que poden provocar importants problemes de salut. Alguns virus, per exemple, estan associats a certs càncers.

Eviteu el tabac, ja que conté múltiples components tòxics i és la causa principal de moltes malalties oncològiques i cardiovasculars. No fumar i evitar els llocs amb fum és eliminar un dels riscos més perillosos per a la vostra salut i la dels qui us envolten.

Limiteu el consum d’alcohol: Com menys alcohol, millor. Les begudes alcohòliques incrementen el risc de molts tipus de càncer.

Eviteu l’excés de pes: És essencial controlar la dieta i mantenir el pes recomanat. Per fer-ho, modereu la ingesta menjar i elimineu o reduïu aquells aliments amb un alt contingut en greixos (embotits, fregits, arrebossats...)

Eviteu l’exposició excessiva al sol ja que, sobretot en els infants, provoca càncer de pell. Cal prendre el sol amb molta moderació, evitant les hores de màxima intensitat solar, i sempre que es pren el sol posar crema de protecció solar.


Foto: Un llaç verd presideix avui la façana de l'Ajuntament / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Servei de Comunicació ha organitza un taller de fotografia amb mòbil durant les activitats de lleure adreçada als joves
10 Jul 2020 10:32 - RedaccióEl Servei de Comunicació ha organitza un taller de fotografia amb mòbil durant les activitats de lleure adreçada als joves

El Servei de Comunicació ha participat aquests dies a les activitats de lleure a l'estiu de l'Ajuntament [ ... ]

L'Oficina de Gestió Tributària de la Diputació ha reobert les seves portes aquesta setmana
10 Jul 2020 10:15 - RedaccióL'Oficina de Gestió Tributària de la Diputació ha reobert les seves portes aquesta setmana

L’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) de la Diputació de Barcelona ha reobert les portes de l’Oficina [ ... ]

L'ús de la mascareta a la via pública és obligatori a partir d'avui encara que es mantingui la distància de seguretat
09 Jul 2020 12:24 - RedaccióL'ús de la mascareta a la via pública és obligatori a partir d'avui encara que es mantingui la distància de seguretat

A partir d’avui les persones de més de 6 anys estan obligades a l’ús de la mascareta [ ... ]