hola

Aquest dimarts 21 de gener se celebra el Dia Europeu de la Mediació. Aquesta és una eina per abordar el conflicte basada en el diàleg, l’escolta i el respecte mutu de les parts, amb el suport d’un mediador o mediadora. L'onomàstica se celebra coincidint amb l'aniversari de l'aprovació pel Comitè de Ministres del Consell d'Europa de la 1a Recomanació núm. R (98) 1, sobre mediació familiar.

La regidora de Convivència i Mediació, Olga Valenzuela, ha valorat el Servei de Mediació Municipal i ha recordat que que des del Consistori es treballa per l'impuls d'aquest sistema de gestió de conflictes. "La mediació aporta uns valors com el diàleg, respecte, confiança i la responsabilitat, que contribueixen a una societat més cohesionada", ha manifestat la regidora. El Servei és un espai gratuït, confidencial i ràpid, conduït per una professional imparcial, que facilita que les persones en conflicte puguin millorar les relacions amb els seus veïns i veïnes. L'objectiu d'aquest servei, que s'ofereix amb el suport de la Diputació de Barcelona des de l’any 2014, és la prevenció i gestió de situacions conflictives que es poden produir als espais públics i a les escales i comunitats de veïns i la resolució de les mateixes. Els conflictes que es poden resoldre són aquells relatius a la convivència veïnal com sorolls, olors, neteja i higiene, filtracions i humitats, desacords en les comunitats, obres a establiments i ús i convivència als carrers, places i parcs, entre d’altres.

Olga Valenzuela també ha recordat el nou Projecte de Suport a les comunitats de veïns i veïnes amb l’objectiu de dotar-les d’un recurs legal d’assessorament en situacions de dubtes o neguits. La Diputació de Barcelona posa a l’abast dels ajuntaments aquest recurs que les comunitats de veïns poden sol·licitar a través de cita prèvia al telèfon 93 574 13 53 o presencialment a la Promotora. Uns advocats ofereixen aquest assessorament personalitzat que tracta sobre la constitució, consolidació i seguiment de comunitats de veïns; suport, assessorament i formació en la gestió de la Comunitat i en tasques puntuals que ho requereixin; recepció i tractament dels suggeriments, propostes, demandes i queixes per part de les Comunitats, amb les corresponents derivacions; sobre el deute de cada habitatge de la comunitat i quins passos a seguir davant aquestes situacions; enviament de correus cooperatius als grans tenedors d’habitatges; formació i sensibilització en temes de drets i deures de propietaris i veïns, ordenança de convivència, ús sostenible de l’energia, salut comunitària, plans i projectes comunitaris a nivell social. Els advocats també assessoren sobre els ajuts i subvencions vigents o alternatives al consum a les comunitats.


Foto: Anunci del Servei de Mediació / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Millora de la seguretat viària a la carretera B-140
15 Abr 2024 17:26 - RedaccióMillora de la seguretat viària a la carretera B-140

L’Ajuntament de Santa Perpètua està finalitzant els treballs de millora de la seguretat viària [ ... ]

L'Ajuntament renova el Segell Infoparticipa que atorga la UAB
15 Abr 2024 17:16 - RedaccióL'Ajuntament renova el Segell Infoparticipa que atorga la UAB

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha renovat el Segell Infoparticipa com a reconeixement a [ ... ]

Joventut obre inscripcions per participar a un taller per gestionar l'angoixa i l'estrès
15 Abr 2024 10:06 - RedaccióJoventut obre inscripcions per participar a un taller per gestionar l'angoixa i l'estrès

Avui 15 d'abril s'han obert les inscripcions per participar al Taller Em comprenc, eines per a [ ... ]