hola

El temporal Glòria continua marcant l'actualitat a tot el territori i també al nostre municipi. L'Ajuntament de Santa Perpètua va activar ahir el Pla d’Actuació Municipal per episodis de vent i pluja i està treballant coordinadament amb els serveis municipals de manteniment Obres i Jardins, l'empresa municipal MogodaServeis SAM, Policia Local i l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil.

Les prediccions de les agències de meteorologies parlen de situació d'excepcionalitat ja que al mateix temps es donen avisos per vent, pluja, neu i onatge. En el cas del Vallès Occidental les alertes continuen activades per al dia d'avui i demà per acumulació de pluja i vent.

Ahir es van atendre 48 incidents a causa del temporal Glòria. Les més destacades van ser que es va tancar l'accés a persones i vehicles del passatge del Mas Granollacs per la caiguda de teules de la teulada de l’Institut Estela Ibèrica i també es va tancar el pas de vianants al bosc Soldevila, entre les avingudes de Canalis i de l'Estela Ibèrica, per la caiguda de dos arbres. Aquestes caigudes es van produir coincidint amb la sortida de l'alumnat del centre de Secundària i, segons ha explicat el cap de la Policia Local, Xavi López, va provocar una actuació ràpida per evitar perills.

Altres incidències registrades van ser la caiguda d'un arbre a l'Escola Bernat de Mogoda i de la protecció de les obres de la façana del mateix centre i una placa del sostre de l'Escola Santiga que corre el risc de despreniment.

Tot i aquests incidents, avui tots els centres educatius de Santa Perpètua han obert les seves portes i s'estan fent classes. López ha explicat que també a l'Institut Estela Ibèrica, on s'ha habilitat una entrada diferent a la del passatge de Mas Granollacs.

Per prevenció, ahir es van bolcar alguns contenidors de residus que van quedar tombats al terra en el seu lloc per evitar que fossin desplaçats pel vent. Des de l'Ajuntament es demana la ciutadania que, en la mesura que sigui possible, s'esperi a que millori la situació meteorològica per abocar-hi deixalles.

La pluja i el vent que s'espera durant tota la jornada d'avui també es nota en la mobilitat. El cap de la Policia Local ha comentat que s'han pres les mesures habituals a llocs fàcilment inundables, però ha insistit que el risc de pluja és per acumulació i no per intensitat.

La previsió de vent pel temporal Glòria a Santa Perpètua és la mateixa que ahir, però a més amb el risc alt per acumulació de pluja. La Policia Local demana mantenir totes les precaucions i veure com evoluciona la situació meteorològica.


Foto: El fort vent va fer caure ahir branques dels arbres de la Granja Soldevila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]